Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης αναγκάζεται να καταγγείλει τις τακτικές και μεθοδεύσεις των υπευθύνων της Γ΄ Διεύθυνσης του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ απέναντι στους υπό συνταξιοδότηση ασφαλισμένους της.

Παρ’ ότι ο υφυπουργός Εργασίας & Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Τάσος Πετρόπουλος, αποφάσισε σχετικώς από την 1-4-2016, η διευθύντρια της Γ΄ Δ/νσης καθυστερεί την έγγραφη ενημέρωση σχετικά με τις αποφάσεις συνταξιοδότησης στο Δ.Σ. του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, έχοντας λάβει ήδη και προθεσμία ενός μηνός.

Το αποτέλεσμα βέβαια ήταν στις 30-6-2016 να της επιβληθεί από το διοικητικό συμβούλιο του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ πειθαρχική δίωξη με συντριπτική πλειοψηφία.

Το ζήτημα όμως λαμβάνει άλλες διαστάσεις καθότι φαίνεται πλέον ανοικτά, ότι υπάρχει μεθόδευση ώστε να μην εφαρμοστούν οι διατάξεις των νόμων 4331/2015, 4336/2015 σε συνδυασμό με την απόφαση του υφυπουργού, Φ. 10053/13512/570 που δίνει οριστική λύση στο πρόβλημα, είτε με την ισχύουσα νομοθεσία, είτε με την εφαρμογή της τυπικής ασφάλισης.

Δυστυχώς πρέπει να υπενθυμίσουμε σε μερικούς ότι στο άρθρο 24 του δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα αναφέρεται ρητώς ότι ο δημόσιος υπάλληλος υπηρετεί μόνο τον ΛΑΟ και οφείλει πίστη στο Σύνταγμα.
Η εξέλιξη αυτή μας φέρνει θλίψη για την στάση συνανθρώπων μας απέναντι σε συναδέλφους μας, και μας αναγκάζει να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας, με όλα τα όπλα που μας δίνει η δημοκρατία, απέναντι σε ομάδες, φατρίες, κλίκες όσο ψηλά και αν βρίσκονται…

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Πρωθυπουργό, κ. Αλέξιο Τσίπρα
Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Χριστόφορο Βερναδάκη
Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, κ. Νικόλαο Βούτση
Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοιν. Αλληλεγγύης, κ. Γεώργιο Κατρούγκαλο
Υφυπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοιν. Αλληλεγγύης, κ. Αναστάσιο Πετρόπουλο
Υπουργό Επικρατείας, κ. Νικόλαο Παππά
Γ..Γ. Ενημέρωσης & Επικοινωνίας, κ. Ελευθέριο Κρέτσο