Του ΑΛΦΡΕΔΟΥ ΑΛΟΣΚΟΦΗ του Γουίλλιαμ, κατοίκου Άνω Λιοσίων Αττικής

Προς

Τον πρόεδρο Γ. Μυλωνά και τον γενικό γραμματέα Χ. Κοντό της Ένωσης Τεχνικών Ημερησίου και Περιοδικού Τύπου Αθηνών που εδρεύει στην Αθήνα επί της οδού Αριστείδου αρ. 10-12 , όπως νόμιμα εκπροσωπείται.

Μετά την υποβολή της παραίτησής μου στις 29/4/2022, στην οποία εξέθετα ορισμένες επισημάνσεις, δημοσιεύθηκε την 1η Απριλίου 2022 στην ιστοσελίδα της ΕΤΗΠΤΑ και μου κοινοποιήθηκε με δικαστικό κλητήρα εξώδικο στο οποίο οι υπογράφοντες πρόεδρος Γ. Μυλωνάς και γραμματέας Χ. Κοντός, μεταξύ άλλων αναφέρουν:

"Ενώ πιστεύαμε ότι στην προσπάθεια μας αυτή θα είστε αρωγός, πολλώ δε μάλλον εφόσον κατείχατε την θέση του Αντιπροέδρου, εσείς αναρτήσατε στον ιστότοπο «Τεχνικός Τύπου» και μάς αποστείλατε την από 29-03-2022 επιστολή στην οποία πέραν από την παραίτησή σας από την θέση αυτή, προβήκατε σε μια σειρά από αόριστες και κακόβουλες καταγγελίες που κυριολεκτικά αποτελούν αξεπέραστο μνημείο τερατολογίας, που κατασκευάσατε αδίστακτα στους σκοτεινούς μαιάνδρους των κροταφικών σας λοβών με την αμέριστη βοήθεια της νοσηρής φαντασίας σας. Και τούτο, διότι οι ισχυρισμοί σας αποτελούν φρικτή παραμόρφωση των πραγματικών γεγονότων και ανάλγητη κακοποίηση της αλήθειας, φανερώνουν, δε, ένα απύθμενο θράσος, εκπορευόμενο ασφαλώς από τον μοναδικό σας σκοπό να συκοφαντήσετε την Ένωση και να λασπολογήσετε εναντίον των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου σε μια χρονική στιγμή που επιλέξατε, όχι τυχαία, αφού έχει προγραμματιστεί την 03-04-2022 η σύγκληση της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης.

Ειδικότερα, αναφέρεστε και δηλώνετε δημοσίως στην ανάρτησή σας και στο έγγραφο παραιτήσεώς σας ότι η ΕΤΗΠΤΑ εμφανίζει σοβαρό έλλειμμα δημοκρατίας, αξιοκρατίας, ισότητας υπευθυνότητας και διαφάνειας. Σας προσκαλούμε και σας προκαλούμε να δηλώσετε ευθαρσώς στο κλάδο και να παρουσιάσετε τα στοιχεία εκείνα, τα οποία σάς οδήγησαν στα ανωτέρα συμπεράσματα".

Η ανωτέρω ανάρμοστη, υβριστική και προσβλητική συμπεριφορά αποδεικνύει τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζεται όποιος έχει διαφορετική άποψη και γνώμη.

Οι καταστατικές αρχές επιβάλλουν να δημοσιευθεί το κείμενο της παραίτησής μου, η ημέρα και ώρα σύγκλησης του διοικητικού συμβουλίου, η απαρτία και τα ονόματα των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου που ενέκριναν την αποστολή του εξώδικου, πράγμα που δεν έκαναν ο πρόεδρος και ο γραμματέας ως όφειλαν.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με την σειρά.

1) Ως γνωστόν σήμερα το σωματείο έχει εγγεγραμμένα και ταμειακώς ενήμερα μέλη περίπου 800 συνταξιούχους και 45 εργαζόμενους. Στο διοικητικό συμβούλιο με βάση το καταστατικό  (Κεφάλαιο Δ¨, Άρθρο 11), δεν μπορούν να συμμετέχουν περισσότεροι από δύο συνταξιούχοι οι οποίοι εκλέγονται με ειδικό τρόπο και δεν έχουν δικαίωμα ψήφου σε εργασιακά θέματα, συλλογικές συμβάσεις και απεργιακές κινητοποιήσεις. Ουσιαστικά η πλειοψηφία των μελών και οι βασικοί χρηματοδότες του σωματείου δεν έχουν δικαίωμα να μετέχουν με ίσους όρους στο διοικητικό συμβούλιο, σε αντίθεση με τα άλλα σωματεία του κλάδου στα διοικητικά συμβούλια των οποίων η συμμετοχή τους είναι ελεύθερη.

Υπάρχει ίση μεταχείριση των μελών; Είναι δημοκρατικός τρόπος αυτός; Όχι βέβαια!

Πάμε παρακάτω:

2) Πότε είδατε να δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του σωματείου η ημέρα και ώρα σύγκλησης του διοικητικού συμβουλίου ώστε όποιο μέλος επιθυμεί να το παρακολουθήσει να το γνωρίζει; Ποτέ!

3) Πότε δημοσιεύθηκαν οι αποφάσεις του διοικητικού συμβουλίου; (Κεφάλαιο Ε, Άρθρο 24) Ποτέ!

4) Πότε δημοσιεύθηκε η πολύ σημαντική μηνιαία έκθεση της εξελεγκτικής επιτροπής; Ποτέ!

5) Πότε δημοσιεύθηκαν οι μηνιαίες δαπάνες και τα έσοδα ώστε να ενημερώνονται τα μέλη άμεσα και με ευκρίνεια για τα οικονομικά στοιχεία του σωματείου; Ποτέ!

Υπάρχει ή δεν υπάρχει στα ανωτέρω αναφερόμενα θέμα διαφάνειας, υπευθυνότητας και αντίφασης στις καταστατικές αρχές;

Συνεχίζουμε:

6) Έλλειψη σοβαρότητας, ισότητας και δείγμα ιδιοκτησιακής λογικής αποτελεί η απαίτηση του  προέδρου Γ. Μυλωνά και του γενικού γραμματέα Χ. Κοντού να υποβάλουν τα μέλη του Δ.Σ. αίτηση στον γραμματέα προκειμένου να λάβουν τα απαραίτητα στοιχεία και έγγραφα που απαιτούνται και πρέπει να έχουν ώστε να εκτελέσουν τα καθήκοντά τους. Παγκόσμια πρωτοτυπία!

7) Έλλειμμα υπευθυνότητας και συντονισμού βεβαίως υπάρχει όταν διοικείς τρία (3) χρόνια και δεν είσαι σε θέση να εκτελέσεις επιτυχώς καταστατική συνέλευση αλλά και εκλογές στην ώρα τους ώστε να μην χρειαστεί να ζητούνται ασφαλιστικά μέτρα και προσωρινή διοίκηση.

8) Έλλειμμα αξιοκρατίας υπάρχει όταν γεμίζεις τα ψηφοδέλτια με ονόματα απλά και μόνο για να καλύψεις τον απαιτούμενο αριθμό. Είναι βασικό όσοι θέτουν υποψηφιότητα να γνωρίζουν ότι θα ασχοληθούν ενεργά και υπεύθυνα στο σωματείο. Θα αφιερώσουν χρόνο και εργασία προκειμένου να εκτελεστούν οι προεκλογικές δεσμεύσεις της παράταξης με την οποία εκλέγονται. 

9) Ούτε μια διαμαρτυρία, μια ανακοίνωση, ένα υπόμνημα, μια δημοσίευση για τους χαμηλούς μισθούς, τις οφειλές στους εργαζόμενους, τις πετσοκομμένες συντάξεις, την ακρίβεια, τα προβλήματα του Τύπου. Καμία συνάντηση με εκπροσώπους των εργοδοτών. Η ιστοσελίδα του σωματείου κενή περιεχομένου.

10) Δεν έχει γίνει καμία προσπάθεια ένταξης του σωματείου σε πρωτοβάθμιες και δευτεροβάθμιες επαγγελματικές ενώσεις (πχ ΠΟΣΠΕΡΤ), ώστε να ισχυροποιηθεί η θέση του.( Κεφάλαιο Β’ Άρθρο 3ο).

Όσο για τους πρόσθετους λόγους που με οδήγησαν στην παραίτηση, τους γνωρίζουν πολύ καλά και ο πρόεδρος και ο γραμματέας. Ο σεβασμός των δικαιωμάτων των μελών και της προσωπικότητάς τους, αποτελεί βασική υποχρέωση τους.

Όπως λοιπόν αποδεικνύεται από τα παραπάνω, οι επισημάνσεις στην παραίτησή μου  ούτε αόριστες είναι, ούτε «κατασκευασμένες αδίστακτα από τους σκοτεινούς μαιάνδρους των κροταφικών μου λοβών» είναι. Απεναντίας επισημαίνουν πραγματικά γεγονότα και υπαρκτά σοβαρά λειτουργικά προβλήματα που για δικούς σας λόγους θεωρείτε αοριστολογίες και ευχολόγια.

Σας επιστρέφω λοιπόν τους απαράδεκτους και ανάρμοστους χαρακτηρισμούς του εξώδικου που μου αποστείλατε. Σας καλώ να πρωτοκολλήσετε και να δημοσιεύσετε την απαντητική μου επιστολή την οποία σας αποστέλλω με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και όχι με δικαστικό κλητήρα, όπως εσείς πράξατε.

Αθήνα 6/5/2022

Με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μου

Αλφρέδος Αλοσκόφης

Μέλος της ΕΤΗΠΤΑ

ΕΞΩΔΙΚΗ ΟΧΛΗΣΗ –  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
ΚΑΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

Της ΕΝΩΣΗΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ (ΕΤΗΠΤΑ), που εδρεύει στην Αθήνα επί της οδού Αριστείδου αρ. 10-12 , όπως νόμιμα εκπροσωπείται και με ΑΦΜ 090005495.

ΠΡΟΣ

Τον ΑΛΦΕΡΔΟ ΑΛΟΣΚΟΦΗ του Γουίλλιαμ, κάτοικο Άνω Λιοσίων Αττικής επί της οδού Σωκράτους αρ. 7, κάτοχο του ΑΦΜ 021046598.


Όπως καλά γνωρίζετε την 17η & 18η Μαρτίου 2019 τα μέλη της Ένωσης σάς τίμησαν με την ψήφο τους και το Διοικητικό Συμβούλιο την 26 Μαρτίου 2019 σας όρισε Αντιπρόεδρο της ΕΤΗΠΤΑ με το σκεπτικό να συμβάλλετε ουσιαστικά στους συνδικαλιστικούς αγώνες και δράσεις καθώς και στην εύρυθμη λειτουργία του. Επίσης, με την σύμπραξη και συνεργασία με τα υπόλοιποι μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου υποχρεούστε να προάγετε και να κατοχυρώνετε τα εργασιακά, ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα των μελών μας, έτσι ώστε άπαντες οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι να θεωρήσουν ότι το Σωματείο μας αποτελεί μια ασπίδα προστασίας στις τυχόν παραβιάσεις της εργασιακής και ασφαλιστικής νομοθεσίας και στις ενδεχόμενες αυθαιρεσίες των εργοδοτών.

Ενώ πιστεύαμε ότι στην προσπάθεια μας αυτή θα είστε αρωγός, πολλώ δε μάλλον εφόσον κατείχατε την θέση του Αντιπροέδρου, εσείς αναρτήσατε στον ιστότοπο «Τεχνικός Τύπου» και μάς αποστείλατε την από 29-03-2022 επιστολή στην οποία πέραν από την παραίτησή σας από την θέση αυτή, προβήκατε σε μια σειρά από αόριστες και κακόβουλες καταγγελίες που κυριολεκτικά αποτελούν αξεπέραστο μνημείο τερατολογίας, που κατασκευάσατε αδίστακτα στους σκοτεινούς μαιάνδρους των κροταφικών σας λοβών με την αμέριστη βοήθεια της νοσηρής φαντασίας σας. Και τούτο, διότι οι ισχυρισμοί σας αποτελούν φρικτή παραμόρφωση των πραγματικών γεγονότων και ανάλγητη κακοποίηση της αλήθειας, φανερώνουν, δε, ένα απύθμενο θράσος, εκπορευόμενο ασφαλώς από τον μοναδικό σας σκοπό να συκοφαντήσετε την Ένωση και να λασπολογήσετε εναντίον των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου σε μια χρονική στιγμή που επιλέξατε, όχι τυχαία, αφού έχει προγραμματιστεί την 03-04-2022 η σύγκληση της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης.

Στην θητεία σας ως Αντιπροέδρου μέχρι την 29-03-2022 γνωρίζατε άριστα τα πεπραγμένα της Ένωσης, συμμετείχατε σε μεγάλο αριθμό Διοικητικών Συμβουλίων και συνεπώς είστε υποχρεωμένος να αναφέρετε με κάθε λεπτομέρεια την λήψη των αποφάσεων εκείνων που, όπως επικαλείστε, αντικρούουν στην κείμενη νομοθεσία και στο καταστατικό. Η τοποθέτησή σας αυτή, όπως αποτυπώνετε στο έγγραφο σας, ειλικρινά μας θλίβει αλλά παράλληλα μας προκαλεί και οργή, διότι οι γενικολογίες, αοριστολογίες και τα ευχολόγια σας, χαρακτηρίζουν μια προσωπική έκθεση ιδεών που επινοήσατε επιδιώκοντας προφανώς αλλότριους σκοπούς. Ειδικότερα, αναφέρεστε και δηλώνετε δημοσίως στην ανάρτησή σας και στο έγγραφο παραιτήσεώς σας ότι η ΕΤΗΠΤΑ εμφανίζει σοβαρό έλλειμμα δημοκρατίας, αξιοκρατίας, ισότητας υπευθυνότητας και διαφάνειας. Σας προσκαλούμε και σας προκαλούμε να δηλώσετε ευθαρσώς στο κλάδο και να παρουσιάσετε τα στοιχεία εκείνα, τα οποία σάς οδήγησαν στα ανωτέρα συμπεράσματα. Ευκαιρία για όλους μας και ιδίως για εσάς θα αποτελεί η Γενική Συνέλευση την 03-04-2022 που θεωρούμε βέβαιο ότι θα παραστείτε για να αποδείξετε τις καταγγελίες σας. Άλλως, θεωρούμε ότι αν δεν προσκομίσετε αποδεικτικά στοιχεία για τους ισχυρισμούς σας αυτούς, τότε η πράξη αυτή θα αποτελεί ομολογημένη, άθλια και κατασκευασμένη συκοφαντία.
Περαιτέρω κατά την διάρκεια της θητεία σας ως αντιπροέδρου της Ένωσης είχατε και βεβαίως έχετε το δικαίωμα εφόσον διαπιστώσατε, όπως ισχυρίζεστε έλλειψη διαφάνειας ή οποιαδήποτε μη νόμιμη ενέργεια των μελών του Διοικητικού Συμβούλιου να απευθυνθείτε άμεσα στην Δικαιοσύνη ή σε οποιοδήποτε άλλο θεσμικό όργανο, ώστε να κριθεί η βασιμότητα των καταγγελιών σας και με αυτό τον τρόπο να εφαρμόσετε τις αρχές σας και το προσωπικό αξιακό σύστημα που επικαλείστε στο έγγραφό σας

Εκφράζουμε προς το πρόσωπό σας την δυσαρέσκεια και την αγανάκτησή μας, διότι η ενέργειά σας αυτή είναι πρωτοφανής στα συνδικαλιστικά χρονικά, ήτοι εν ενεργεία μέλος του ΔΣ της Ένωσης, δηλαδή πρόσωπο με θεσμική ιδιότητα να προβαίνει σε αναπόδεικτους συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς επιβεβαιώνοντας την πρόθεσή σας περί επιλογής της διασπαστικής και διχαστικής ενότητας του σωματείου.
Για τους ανωτέρω βάσιμους λόγους διαμαρτυρόμαστε για την συμπεριφορά σας αυτή και επειδή η ψευδής και συκοφαντική ανάρτησή σας στην ιστοσελίδα συνιστά δια του τύπου προσβολή της προσωπικότητας των μελών του Δ.Σ. σας καλούμε να αποκαταστήσετε την προσβολή με τη καταχώρηση της παρούσας στην ιστοσελίδα σας και να παραλείψετε στον μέλλον οποιοδήποτε προσβλητικό και αναληθές δημοσίευμα, άλλως για την αποκατάσταση της αλήθειας και το κύρος του σωματείου θα προβούμε στην παροχή έννομης προστασίας.
Με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μας, αρμόδιος δικαστικός επιμελητής παραγγέλλεται να επιδώσει νόμιμα την παρούσα σε αυτόν προς τον οποίο απευθύνεται προς γνώση του και για τις νόμιμες συνέπειες, αντιγράφοντας ταυτόχρονα ολόκληρο το περιεχόμενό της στην έκθεση επιδόσεώς του.

Αθήνα, 01-04-22

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΤΗΠΤΑ 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΥΛΩΝΑΣ

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΝΤΟΣ

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο και η Εξελεγκτική Επιτροπή της Ένωσης Τεχνικών Ημερήσιου και Περιοδικού Τύπου Αθηνών (Ε.Τ.Η.Π.Τ.Α.), συνεδρίασε την 26-3-2019 και συγκροτήθηκε σε Σώμα ως εξής:

Διοικητικό Συμβούλιο

ΠΡΟΕΔΡΟΣ:                                Μυλωνάς Γεώργιος
Α΄ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ                    Αλοσκόφης Αλφρέδος
Β΄ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ                    Διάκος Σπυρίδων
ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                   Κοντός Χαράλαμπος
ΑΝ. ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ            Δουμένης Ιωάννης
ΤΑΜΙΑΣ                                       Κανέλλη Ευγενία

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΙ                            Κουτσός Παναγιώτης
                                                    Κεφαλάς Ιάκωβος
                                                    Χάικος Κωνσταντίνος

ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΗΜ. ΣΧΕΣΕΩΝ  Αλοσκόφης Αλφρέδος
ΕΦΟΡΟΣ                                     Διάκος Σπυρίδων

ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ                               Αβτζή Αικατερίνη
                                                    Μπελίκας Ιωάννης
                                                    Νίνος Βασίλειος
                                                    Παναγόπουλος Φώτιος