Σε ανακοίνωση της ΕΤΗΠΤΑ, που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα της, μεταξύ άλλων διαβάζουμε:

 Με αφορμή τις εξελίξεις στη «ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ» και τα απλήρωτα χρέη των πρώην αφεντικών της προς τους εργαζομένους της, είναι η στιγμή να θέσουμε δημόσια την ανάγκη άμεσης λήψης δραστικών μέτρων και για την ικανοποίηση των κάθε αιτίας απλήρωτων απαιτήσεων – δεδουλευμένων του αποβιώσαντος πολυεκατομμυριούχου εκδότη Γιώργου Τράγκα. Ο θάνατός του δεν συγχωρεί και δεν εξαλείφει το αντικειμενικό γεγονός ότι ένα μεγάλη τμήμα της παγκόσμιας κινητής και ακίνητης περιουσίας του δημιουργήθηκε χάρις στα απλήρωτα μεροκάματα των εκατοντάδων εργαζομένων που κατά καιρούς απασχολήθηκαν στις επιχειρήσεις συμφερόντων του, τους οποίους δεν πλήρωνε πάντοτε με το επιχείρημα της οικονομικής στενότητας και των δυσχερειών οικονομικών και επιχειρηματικών που αντιμετώπιζαν οι εκδοτικές δραστηριότητές του!
Επίσης, πρέπει να διεκδικηθεί και να απαιτηθεί ΟΛΗ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΖΗΜΙΑ που εξαιτίας της υπέστη το Ασφαλιστικό μας Ταμείο ΕΤΑΠ –ΜΜΕ (πρώην ΤΑΤΤΑ), η οποία ζημιά σύμφωνα με τους μετριοπαθείς υπολογισμούς μας, υπερβαίνει το ένα εκατομμύριο επτακόσιες χιλιάδες ευρώ (500 εκατομμύρια δραχμές) με την τότε αξία.

Έρχεστε μετά από 25 και πλέον χρόνια να διεκδικήσετε δεδουλευμένα από τις επιχειρήσεις του Γ. Τράγκα. Αυτές που πουλήθηκαν, που έκλεισαν ή ανέστειλαν την λειτουργία τους!

Αυτές που είχαν διευθύνοντες συμβούλους και υπεύθυνους δημοσιογράφους και άλλα πρόσωπα. Κοροϊδευόμαστε κύριοι; 

Πού είσασταν τόσα χρόνια; Τώρα που αν υπάρχουν αδικήματα αυτά έχουν ήδη παραγραφεί;

Αλήθεια μόνο ο Τράγκας οφείλει δεδουλευμένα και ασφαλιστικές εισφορές; Πόσα εκατομμύρια οφείλονται στον ΕΔΟΕΑΠ σήμερα; Πόσα εκατομμύρια από εκδοτικές επιχειρήσεις έχει χάσει το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ από εισφορές και πόσοι εργαζόμενοι έμειναν στον δρόμο απλήρωτοι όλα αυτά τα χρόνια; Σε πόσους εργαζόμενους οφείλονται σήμερα δεδουλευμένα;

Περιμένετε να περάσουν άλλα 25 χρόνια μήπως;

Για την ένταξη των συνταξιούχων στον ΕΔΟΕΑΠ και το φιάσκο που υπέστη η ΕΤΗΠΤΑ κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου με αποτέλεσμα να μείνουν εκτός του ασφαλιστικού φορέα, δεν είδαμε καμμία απόλογία και παραίτηση του διαπραγματευτή μας.

Ούτε έχουμε εδω και δύο χρόνια καμμία ενημέρωση για την πορεία των νομικών ενεργειών που έχετε εξαγγείλει για το θέμα αυτό.

Με δύο μέτρα και δύο σταθμά δεν λύνονται τα προβλήματα του κλάδου. 

Δεν πρέπει να δημιουργούνται φρούδες ελπίδες και τα μέλη του Δ.Σ. οφείλουν να μην προτρέχουν και κάνουν ανακοινώσεις απλά και μόνο για δημιουργία εντυπώσεων.