Οριστικό τέλος στο Αγγελιόσημο

Τις δύο τελευταίες ημέρες του 2021 (30 και 31 Δεκεμβρίου) γράφτηκε το οριστικό τέλος του αγγελιόσημου, με την εκταμίευση που έκανε η Τράπεζα της Ελλάδος όσον αφορά τα τελευταία ποσά εκκαθάρισης από τον ΕΦΚΑ προς τα Ταμεία των ΜΜΕ και τις ενώσεις δημοσιογράφων και ιδιοκτητών από το αγγελιόσημο του 21%. Οι παραπάνω δικαιούχοι, σύμφωνα με την απόφαση του ΔΣ του ΕΦΚΑ, η οποία ελήφθη  και δεν δημοσιοποιήθηκε από καμία δημοσιογραφική ένωση,  μοιράστηκαν το συνολικό ποσό των 4.744.369,07 ευρώ από τα χρέη του αγγελιόσημου διαφημίσεων σε Τύπο, ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς το διάστημα 1 Σεπτέμβριου 2017 – 30 Ιουνίου 2020. Στο ποσό αυτό προστίθεται τα 742.762 ευρώ που έλαβε ο ΕΔΟΕΑΠ το 2019 με απόφαση ΕΦΚΑ, στην οποία συμφώνησε η τότε διοίκηση, ως υπόλοιπο των χρεών από αγγελιόσημο.

Μεγάλη εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως παρά τις ηχηρές δηλώσεις συνδικαλιστών για χρέη εκατομμυρίων ευρώ από το αγγελιόσημο παρελθόντων ετών κανείς δεν δημοσιοποίησε το γεγονός. Σύμφωνα με τις δηλώσεις που είχαν γίνει και ανάλογα με την παράταξη, το χρέος κυμαινόταν από  35 μέχρι 100 εκατ. ευρώ!  Μέσα σε πλήρη σιωπή, το ζήτημα λύθηκε οριστικά με τη διανομή των 5,5 εκατ. ευρώ!

typologies.gr

Η Απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΦΚΑ

 

ΣΗΜ: Να επισημάνουμε ότι βασική δικαιολογία για την παράταση κατά 18 μήνες των συμβάσεων του προσωπικού που απασχολείτο στην διαχείρηση του αγγελιόσημου ήταν το μεγάλο χρέος, κοντά στα 100 εκατομμύρια Ευρώ, που ήταν, όπως δήλωναν, σε εκκρεμότητα. Αποτέλεσμα να επιβαρυνθούν τα σωματεία με επί πλέον ποσά σε μισθούς και αποζημιώσεις.  Όσο για τις εισπράξεις, διαβάστε προσεκτικά τους πίνακες στην απόφαση του ΕΦΚΑ.