Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο ξενοδοχείο Τιτάνια η έκτακτη γενική συνέλευση του κλαδου μας.

Πρόεδρος της γενικής συνέλευσης ορίστηκε ο συνάδελφος Μπάμπης Κοντός, ο οποίος έδωσε τον λόγο στον πρόεδρο της ΕΤΗΠΤΑ Γ. Μυλωνά προκειμένου να ενημερώσει το σώμα σχετικά με την μήνυση, που είχαν υποβάλει τα μέλη της προσωρινής διοίκησης Βασίλειος Νίνος και Ιωάννης Μπελίκας, κατά των διοικήσεων του σωματείου από το 2005 - 2017 και την απόρριψη στο σύνολό της από τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών βάζοντάς την στο αρχείο.

Στη συνέχεια έγινε ο οικονομικός απολογισμός από την ταμία Ευγενία Κανέλλη και η ενημέρωση από τον πρόεδρο της Εξελεγκτικής Επιτροπής Κώστα Βλάχο.

Ακολούθως ενημερώθηκαν τα μέλη για την πρόθεση του Διοικητικού Συμβουλίου, να προχωρήσει μετά από διαβούλευση, στην τροποποίηση του καταστατικού ώστε να προσαρμοστεί στα σημερινά δεδομένα και να καταστεί ευέλικτο και λειτουργικό.

Επίσης ενημερώθηκαν για την οριστική διευθέτηση του προβλήματος που αντιμετώπιζαν πολλοί συνάδελφοι με την συνταξιοδότησή τους, λόγω της μη αναγνώρισης από το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ της τυπικής ασφάλισης και των Βαρέων Ανθυγιεινών. Ήδη εκδόθηκαν οι συντάξεις ορισμένων συναδέλφων και αναμένεται σύντομα των υπολοίπων.

Ο δικηγόρος Δημ. Περπατάρης ενημέρωσε τους συνταξιούχους για την πορεία των ενστάσεων σχετικά με τα αναδρομικά, καθώς αναμένει, όπως είπε, από το ταμείο να του επιδώσει τα σχετικά συνταξιοδοτικά τους έγγραφα.

Η συνέλευση σε γενικές γραμμές, κύλησε ομαλά, παρά τις προσπάθειες μελών της αντιπολίτευσης να δημιουργήσουν διαδικαστικά θέματα.