ENOTIKOS-SYNDIASMOS.png

Με Ήθος, Αξιοπρέπεια, Αξιοπιστία

Συνάδελφοι

Το παρόν είναι απάντηση σε κείμενο που σας απέστειλε η διορισμένη διοίκηση μαζί με την πρόσκληση για την έκτακτη εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση της ΕΤΗΠΤΑ.

Στο κείμενο αυτό, κατά την πάγια τακτική και πρακτική τους, τα μέλη της διορισμένης διοίκησης παραθέτουν σειρά από ψεύδη και ανακρίβειες, κάνοντας το άσπρο μαύρο, προκειμένου να υφαρπάξουν την ψήφο σας στις επόμενες εκλογές.

Στις 05/03/2018 μετά τις άθλιες «καταγγελίες» περί «αδιαφάνειας» στα οικονομικά της ΕΤΗΠΤΑ της παρέας Νίνου – Μπελίκα – Παναγόπουλου – Σαββόπουλου – Αργύρη και Χριστοδουλάκη, που αποτελούσαν την μειοψηφία στο Δ.Σ., είναι αλήθεια ότι παραιτηθήκαμε (πλην ενός) για λόγους ευθιξίας, προτείνοντας άμεση προσφυγή στα μέλη και ΕΚΛΟΓΕΣ, γεγονός που οι ίδιοι αρνήθηκαν πεισματικά καρφωμένοι στις καρέκλες τους.

Το σωματείο όμως δεν έμεινε χωρίς Διοίκηση, αφού αμέσως, κατόπιν σχετικής αίτησης από συναδέρφους, διορίστηκε προσωρινό Δ.Σ. με ευθύνη την καθημερινή λειτουργία της ΕΤΗΠΤΑ και την δρομολόγηση των διαδικασιών για την εκλογή νέου Δ.Σ. εκλεγμένου από την Γενική Συνέλευση του Σωματείου μας.

Η παράταξή μας είναι παράταξη ευθύνης, ενότητας και αλήθειας.

  • Εμείς προτείναμε και διορίσαμε διαπαραταξιακή διοίκηση.
  • Εμείς προχωρήσαμε άμεσα σε Γενική Συνέλευση Απολογισμού με όλα τα θέματα της Ένωσης.
  • Εμείς εγκαταλείψαμε τις καρέκλες μας όταν τέθηκαν ζητήματα ηθικής και νομιμότητας

Την ενότητα των μελών μας δεν την εγκαταλείψαμε, δεν την ξεχνάμε, δεν την απεμπολούμε, την υπερασπιζόμαστε απέναντι στους μικροπαραταξιακούς διασπαστές της!!!

Χωρίς προσωρινή Διοίκηση έμεινε η ΕΤΗΠΤΑ όταν συνάδερφοι – φίλοι της ως άνω παρέας – παρενέβησαν κατά την συζήτηση της σχετικής αίτησης, στις 23/04/2018 και ζήτησαν να μην παραταθεί η προσωρινή διαταγή που όριζε τα μέλη της προσωρινής Διοίκησης μέχρι την έκδοση της απόφασης.

Η απόφαση τελικώς εκδόθηκε στις 24/10/2018 με αποτέλεσμα το διάστημα από 23/04/2018 έως 24/10/2018 (6 μήνες) να μην λειτουργεί το Σωματείο, να μην πληρώνονται οι ανελαστικές λειτουργικές του ανάγκες (μισθοδοσία προσωπικού, φως, νερό, τηλέφωνα κλπ.) να μην εκπροσωπείται στα υπουργεία και το διασωματειακό.

Έρχεται σήμερα η γνωστή παρέα που αποτελεί την διορισμένη Διοίκηση, να προσπαθεί να καταλογίσει τις δικές της ευθύνες σε άλλους!!!

Έχουν ακεραία την ευθύνη για το σαμποτάρισμα και ουσιαστικά το κλείσιμο της ΕΤΗΠΤΑ. Σε αυτό στοχεύουν και προσπαθούν. Δεν θα τα καταφέρουν όμως γιατί έχουν τον κλάδο απέναντί τους.

Ερώτημα προς την παρέα που παριστάνει τη Διοίκηση της ΕΤΗΠΤΑ: Λείπουν χρήματα απ’ το ταμείο της ΕΤΗΠΤΑ, όπως δεξιά και αριστερά υπονοείται πετώντας κατά την προσφιλή σας τακτική λάσπη στον ανεμιστήρα και αν ναι πόσα ;;;; Βεβαίως και δεν λείπουν. Αυτό που λείπει είναι το φιλότιμο που δεν έχετε.

Σχετικά με τα «πεπραγμένα» της διορισμένης Διοίκησης ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ τα εξής :

• Με βάση την απόφαση που τους διόρισε, η αρμοδιότητά τους ήταν να δρομολογήσουν άμεσα τις διαδικασίες για την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου, πράγμα που δεν έκαναν, αφού εξάντλησαν την προθεσμία που όριζε η απόφαση, παριστάνοντας την Διοίκηση. Μέχρι την 24η Φεβρουαρίου 2019 έπρεπε να έχει πραγματοποιηθεί η εκλογή νέου Δ.Σ.

Παίζοντας θεατρική παράσταση στις πλάτες της ΕΤΗΠΤΑ και των μελών της ανέβασαν το έργο «ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΟΙΚΗΣΗ» και έπραξαν τα εξής :

• Με το που κάθισαν στις διορισμένες καρέκλες του Δ.Σ. προπηλάκισαν συνταξιούχους και εργαζόμενους μέλη του Σωματείου προκειμένου να σπείρουν φόβο και διχόνοια.

• Προσπάθησαν να πανικοβάλλουν τους συνταξιούχους συναδέρφους μας και τους πούλησαν εκδούλευση με τον «μύθο» της παραγραφής των απαιτήσεών τους από περικοπές με βάση μνημονιακούς νόμους ενώ γνώριζαν πολύ καλά ότι αρκούσε μια απλή αίτηση για την διακοπή της παραγραφής και για δικαστικές διεκδικήσεις είχαν χρονικό περιθώριο μέχρι τον Ιούνιο του 2019, το οποίο σκοπίμως απέκρυψαν. Η σπουδή τους ήταν, ενώ γνώριζαν ότι δεν τίθεται θέμα παραγραφής, να συγκεντρώσουν τις αιτήσεις των συνταξιούχων προκειμένου να φανούν σωτήρες, με σκοπό να υφαρπάξουν την ψήφο τους. Αυτό αποδεικνύει την ιδιοτέλεια της πρωτοβουλίας τους.

• Έκαναν «σειρά επαφών» με θεσμικούς παράγοντες (Υπουργείο Εργασίας, ΕΦΚΑ, ΟΑΕΔ) απαριθμώντας αιτήματα των οποίων τη λύση είχαμε ως εκλεγμένη Διοίκηση δρομολογήσει και των οποίων την επίλυση προσπαθούν να οικειοποιηθούν.

• Ενώ ως εκλεγμένη Διοίκηση είχαμε δρομολογήσει διαδικασίες ένταξης εργαζομένων και συνταξιούχων στον ΕΔΟΕΑΠ, προκειμένου αυτό να μην συμβεί, πρότειναν την προσφυγή στην Δικαιοσύνη για να κριθεί αντισυνταγματικός ο σχετικός νόμος.

Η αντίθεσή τους με την ένταξη των συναδέρφων μας στον ΕΔΟΕΑΠ ήταν γνωστή απ’ την αρχή και για να το διαπιστώσει κανείς αρκεί να ανατρέξει σε παλαιότερες ανακοινώσεις τους. Είναι απίστευτη η ταύτισή τους με τους εργοδότες οι οποίοι λυσσαλέα πολέμησαν τη διεύρυνση του ΕΔΟΕΑΠ και προσέφυγαν στο ΣτΕ για να κηρύξουν τον νόμο αντισυνταγματικό.

Τέλος σας ενημερώνουμε για τα πεπραγμένα της «διορισμένης και έκπτωτης Διοίκησης» τα οποία παρέλειψαν να σας αναφέρουν :

• Η ΕΤΗΠΤΑ εδώ και δεκαετίες πρωτοστατούσε στους αγώνες από κοινού με τις άλλες Ενώσεις για τα φλέγοντα ζητήματα του κλάδου Αυτό που ζήσαμε με τα μέλη της διορισμένης διοίκησης να αποβάλλονται από το διασωματειακό των Ενώσεων είναι ντροπιαστικό και πρωτοφανές. Αρνήθηκαν οι συνάδελφοι- πρόεδροι των άλλων ενώσεων - να συζητήσουν με εκπροσώπους της ΕΤΗΠΤΑ τους οποίους αποκάλεσαν «κουκουλοφόρους» και «ρουφιάνους», λόγω της γνωστής καταγγελίας που έκαναν στο Ταμείο μας και κοινοποίησαν στην Επιθεώρηση Εργασίας, περί δήθεν μη εργασίας στο κλάδο του Γιώργου Μυλωνά. Τους παραδίδουμε στη χλεύη του κλάδου.

• Για πρώτη φορά και ενώ γίνεται συζήτηση για ένα θέμα που θα κρίνει το εργασιακό μέλλον των συναδέρφων μας, η ΕΤΗΠΤΑ είναι απούσα από κάθε συζήτηση και διεργασία. Για την ακρίβεια ενώ η κυβέρνηση συζητά με τις άλλες Ενώσεις του κλάδου και τους εργοδότες τα μέτρα στήριξης για τον Τύπο, η διορισμένη Διοίκηση δεν παίρνει μέρος στις διαβουλεύσεις!!!!

Αντιλαμβανόμαστε όλοι πόσο σημαντική είναι η απουσία της ΕΤΗΠΤΑ από μια διαδικασία που θα κρίνει γενικά το μέλλον του Έντυπου Τύπου και ειδικά των εργασιακών σχέσεων των συναδέρφων μας στον κλάδο.

Ο γνωστός θίασος των παραπάνω προσώπων «οι σωτήρες του κλάδου»:

• Ξέχασαν τον πρωτοφανή πόλεμο και κατά του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ για συνταξιοδότηση του κλάδου με τα βαρέα και ανθυγιεινά που πετύχαμε ως Διοίκηση

• Ξέχασαν τον πόλεμο κατά του μηχανισμού είσπραξης αγγελιοσήμου αφήνοντας ουσιαστικά ανεξέλεγκτους τους εργοδότες

• Ξέχασαν τον πόλεμο κατά της διεύρυνσης του ΕΔΟΕΑΠ που με ψεύδη ωρύονταν ότι ο ΕΔΟΕΑΠ θα κλείσει, και ότι εμείς δεν θα πάμε να τους σώσουμε.

• Και βέβαια λέξη για ΣΣΕ (μήπως και τους μαλώσουν τ’ αφεντικά).

Τι έχουν να μας πουν σήμερα; Μόνο ότι εμφανίστηκαν στην κοπή της πίτας του ΕΔΟΕΑΠ απομονωμένοι από το σύνολο του κλάδου;

Δεν θα επιτρέψουμε μια παρέα από τυχοδιώκτες καρεκλοκένταυρους να σβήσουν μια ιστορία 80 ετών της ΕΤΗΠΤΑ που παλαιοί και νέοι τυπογράφοι ίδρυσαν και στήριξαν με ΑΓΩΝΕΣ, ΔΡΑΣΕΙΣ και ΘΥΣΙΕΣ.

 

Αχαρακτήριστη "Συνδικαλιστική" Ενέργεια

 

Σας παραθέτουμε το έγγραφο της καταγγελίας κατά του Γιώργου Μυλωνά, που κατέθεσαν οι Νίνος Βασίλειος και Σαββόπουλος Ορέστης στη Γ΄ Περιφερειακή Διεύθυνση Ασφάλισης – Παροχών (πρώην ΤΑΤΤΑ-ΕΤΑΠ-ΜΜΕ) και κοινοποίησαν στον ΕΦΚΑ και το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας.

KATAGGELIA-NINOY-SAVOPOULOU.jpg

Αχαρακτήριστη ενέργεια, που όμοιά της δεν υπάρχει στα συνδικαλιστικά χρονικά της χώρας, με απώτερο σκοπό και στόχο την φυσική του εξόντωση και την αποπομπή του από το σωματείο.

Φανατισμός, μίσος και μισαλλοδοξία σε όλο τους το απάνθρωπο “μεγαλείο”.

 

 Ο ΕΝΩΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΤΥΠΟΥ