ΕΞΩΔΙΚΗ ΟΧΛΗΣΗ –  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
ΚΑΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

Της ΕΝΩΣΗΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ (ΕΤΗΠΤΑ), που εδρεύει στην Αθήνα επί της οδού Αριστείδου αρ. 10-12 , όπως νόμιμα εκπροσωπείται και με ΑΦΜ 090005495.

ΠΡΟΣ

Τον ΑΛΦΕΡΔΟ ΑΛΟΣΚΟΦΗ του Γουίλλιαμ, κάτοικο Άνω Λιοσίων Αττικής επί της οδού Σωκράτους αρ. 7, κάτοχο του ΑΦΜ 021046598.


Όπως καλά γνωρίζετε την 17η & 18η Μαρτίου 2019 τα μέλη της Ένωσης σάς τίμησαν με την ψήφο τους και το Διοικητικό Συμβούλιο την 26 Μαρτίου 2019 σας όρισε Αντιπρόεδρο της ΕΤΗΠΤΑ με το σκεπτικό να συμβάλλετε ουσιαστικά στους συνδικαλιστικούς αγώνες και δράσεις καθώς και στην εύρυθμη λειτουργία του. Επίσης, με την σύμπραξη και συνεργασία με τα υπόλοιποι μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου υποχρεούστε να προάγετε και να κατοχυρώνετε τα εργασιακά, ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα των μελών μας, έτσι ώστε άπαντες οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι να θεωρήσουν ότι το Σωματείο μας αποτελεί μια ασπίδα προστασίας στις τυχόν παραβιάσεις της εργασιακής και ασφαλιστικής νομοθεσίας και στις ενδεχόμενες αυθαιρεσίες των εργοδοτών.

Ενώ πιστεύαμε ότι στην προσπάθεια μας αυτή θα είστε αρωγός, πολλώ δε μάλλον εφόσον κατείχατε την θέση του Αντιπροέδρου, εσείς αναρτήσατε στον ιστότοπο «Τεχνικός Τύπου» και μάς αποστείλατε την από 29-03-2022 επιστολή στην οποία πέραν από την παραίτησή σας από την θέση αυτή, προβήκατε σε μια σειρά από αόριστες και κακόβουλες καταγγελίες που κυριολεκτικά αποτελούν αξεπέραστο μνημείο τερατολογίας, που κατασκευάσατε αδίστακτα στους σκοτεινούς μαιάνδρους των κροταφικών σας λοβών με την αμέριστη βοήθεια της νοσηρής φαντασίας σας. Και τούτο, διότι οι ισχυρισμοί σας αποτελούν φρικτή παραμόρφωση των πραγματικών γεγονότων και ανάλγητη κακοποίηση της αλήθειας, φανερώνουν, δε, ένα απύθμενο θράσος, εκπορευόμενο ασφαλώς από τον μοναδικό σας σκοπό να συκοφαντήσετε την Ένωση και να λασπολογήσετε εναντίον των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου σε μια χρονική στιγμή που επιλέξατε, όχι τυχαία, αφού έχει προγραμματιστεί την 03-04-2022 η σύγκληση της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης.

Στην θητεία σας ως Αντιπροέδρου μέχρι την 29-03-2022 γνωρίζατε άριστα τα πεπραγμένα της Ένωσης, συμμετείχατε σε μεγάλο αριθμό Διοικητικών Συμβουλίων και συνεπώς είστε υποχρεωμένος να αναφέρετε με κάθε λεπτομέρεια την λήψη των αποφάσεων εκείνων που, όπως επικαλείστε, αντικρούουν στην κείμενη νομοθεσία και στο καταστατικό. Η τοποθέτησή σας αυτή, όπως αποτυπώνετε στο έγγραφο σας, ειλικρινά μας θλίβει αλλά παράλληλα μας προκαλεί και οργή, διότι οι γενικολογίες, αοριστολογίες και τα ευχολόγια σας, χαρακτηρίζουν μια προσωπική έκθεση ιδεών που επινοήσατε επιδιώκοντας προφανώς αλλότριους σκοπούς. Ειδικότερα, αναφέρεστε και δηλώνετε δημοσίως στην ανάρτησή σας και στο έγγραφο παραιτήσεώς σας ότι η ΕΤΗΠΤΑ εμφανίζει σοβαρό έλλειμμα δημοκρατίας, αξιοκρατίας, ισότητας υπευθυνότητας και διαφάνειας. Σας προσκαλούμε και σας προκαλούμε να δηλώσετε ευθαρσώς στο κλάδο και να παρουσιάσετε τα στοιχεία εκείνα, τα οποία σάς οδήγησαν στα ανωτέρα συμπεράσματα. Ευκαιρία για όλους μας και ιδίως για εσάς θα αποτελεί η Γενική Συνέλευση την 03-04-2022 που θεωρούμε βέβαιο ότι θα παραστείτε για να αποδείξετε τις καταγγελίες σας. Άλλως, θεωρούμε ότι αν δεν προσκομίσετε αποδεικτικά στοιχεία για τους ισχυρισμούς σας αυτούς, τότε η πράξη αυτή θα αποτελεί ομολογημένη, άθλια και κατασκευασμένη συκοφαντία.
Περαιτέρω κατά την διάρκεια της θητεία σας ως αντιπροέδρου της Ένωσης είχατε και βεβαίως έχετε το δικαίωμα εφόσον διαπιστώσατε, όπως ισχυρίζεστε έλλειψη διαφάνειας ή οποιαδήποτε μη νόμιμη ενέργεια των μελών του Διοικητικού Συμβούλιου να απευθυνθείτε άμεσα στην Δικαιοσύνη ή σε οποιοδήποτε άλλο θεσμικό όργανο, ώστε να κριθεί η βασιμότητα των καταγγελιών σας και με αυτό τον τρόπο να εφαρμόσετε τις αρχές σας και το προσωπικό αξιακό σύστημα που επικαλείστε στο έγγραφό σας

Εκφράζουμε προς το πρόσωπό σας την δυσαρέσκεια και την αγανάκτησή μας, διότι η ενέργειά σας αυτή είναι πρωτοφανής στα συνδικαλιστικά χρονικά, ήτοι εν ενεργεία μέλος του ΔΣ της Ένωσης, δηλαδή πρόσωπο με θεσμική ιδιότητα να προβαίνει σε αναπόδεικτους συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς επιβεβαιώνοντας την πρόθεσή σας περί επιλογής της διασπαστικής και διχαστικής ενότητας του σωματείου.
Για τους ανωτέρω βάσιμους λόγους διαμαρτυρόμαστε για την συμπεριφορά σας αυτή και επειδή η ψευδής και συκοφαντική ανάρτησή σας στην ιστοσελίδα συνιστά δια του τύπου προσβολή της προσωπικότητας των μελών του Δ.Σ. σας καλούμε να αποκαταστήσετε την προσβολή με τη καταχώρηση της παρούσας στην ιστοσελίδα σας και να παραλείψετε στον μέλλον οποιοδήποτε προσβλητικό και αναληθές δημοσίευμα, άλλως για την αποκατάσταση της αλήθειας και το κύρος του σωματείου θα προβούμε στην παροχή έννομης προστασίας.
Με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μας, αρμόδιος δικαστικός επιμελητής παραγγέλλεται να επιδώσει νόμιμα την παρούσα σε αυτόν προς τον οποίο απευθύνεται προς γνώση του και για τις νόμιμες συνέπειες, αντιγράφοντας ταυτόχρονα ολόκληρο το περιεχόμενό της στην έκθεση επιδόσεώς του.

Αθήνα, 01-04-22

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΤΗΠΤΑ 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΥΛΩΝΑΣ

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΝΤΟΣ