Στις μέρες μας, η τεχνολογία και το διαδίκτυο κατέχουν σημαντική θέση στην καθημερινότητά μας. Ωστόσο, αυτή η υπερσυνδεσιμότητα μπορεί να αποτελέσει κίνδυνο για την ασφάλειά μας, αν δεν είμαστε προσεκτικοί. Επιθέσεις από απατεώνες που στοχεύουν στην κλοπή των τραπεζικών σας λογαριασμών αυξάνονται, και θέλουμε να σας ενημερώσουμε για έναν τέτοιο κίνδυνο που αφορά παρόμοια προγράμματα με το "Market Pass."

Πρόσφατα, έχουν αναφερθεί περιστατικά όπου ανθρώποι λαμβάνουν κλήσεις στο κινητό τους ή στο σταθερό τηλέφωνο από άγνωστα πρόσωπα που υποστηρίζουν πως υπάρχει ένα πρόγραμμα παρόμοιο με το "Market Pass" και προσφέρει 250€ σε όσους συμμετάσχουν. Ωστόσο, για να λάβετε αυτό το ποσό, σας ζητούν να υποβάλετε μια αίτηση, η οποία κοστίζει 10€. Πρέπει να σας προειδοποιήσουμε ότι πρόκειται για απάτη.

Οι απατεώνες αυτοί έχουν σχεδιασμένα σενάρια που φαίνονται πολύ πειστικά. Σκοπός τους είναι να σας παρασύρουν στην πληρωμή των 10€ και να σας παρακινήσουν να δώσετε τα προσωπικά σας στοιχεία, όπως οι τραπεζικοί σας κωδικοί. Μόλις τα παραλάβουν, μπορούν να έχουν πρόσβαση στον τραπεζικό σας λογαριασμό και να κλέψουν τα χρήματά σας.

Για να προφυλαχθείτε από αυτούς τους απατεώνες, σας προτείνουμε να ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές:

  1. Μην αποκαλύπτετε προσωπικές πληροφορίες, όπως οι τραπεζικοί κωδικοί, σε άγνωστους που σας καλούν τηλεφωνικά.

  2. Ελέγξτε τον αποστολέα της κλήσης και αν δεν τον αναγνωρίζετε, μην ανταποκριθείτε στην κλήση.

  3. Ενημερώστε τους φίλους και την οικογένειά σας γι' αυτό τον κίνδυνο, έτσι ώστε να προστατευθούν κι αυτοί.

  4. Αν υποψιάζεστε ότι έχετε πέσει θύμα απάτης, επικοινωνήστε αμέσως με την τράπεζα σας και αναφέρετε το περιστατικό. Επίσης, αναφέρετε την κλήση στην αστυνομία για να καταγγείλετε την απάτη.

Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι καμία νόμιμη τράπεζα ή εταιρεία δεν θα σας ζητήσει ποτέ τους τραπεζικούς κωδικούς σας μέσω τηλεφώνου. Πάντοτε πρέπει να είστε επιφυλακτικοί και να ελέγχετε την αυθεντικότητα των κλήσεων και των μηνυμάτων που λαμβάνετε.

Η ασφάλεια των προσωπικών σας πληροφοριών είναι πρωταρχικής σημασίας, και η ενημέρωση είναι ο καλύτερος τρόπος για να προστατευθείτε από την απάτη. Παρακαλούμε, μοιραστείτε αυτήν την προειδοποίηση με τους γνωστούς σας, ώστε να συμβάλετε στην προστασία της ασφάλειας τους.