Πραγματοποιήθηκε χτες 14/5/2023 η τακτική γενική συνέλευση της ΕΤΗΠΤΑ στο ξενοδοχείο Stanley με μικρή συμμετοχή και υποτονικό κλίμα.

Στην ομιλία του ο πρόεδρος του συλλόγου πέρα από τα γνωστά θέματα περί ΕΔΟΕΑΠ και αναδρομικών που αφορούν τους συνταξιούχους δεν είχε τίποτα να πει για τους εργαζόμενους, τους ανέργους και τις προοπτικές του κλάδου.

¨Όσο για συλλογικές συμβάσεις ούτε κουβέντα.

Για την απραξία, την μιζέρια και την έλλειψη προοπτικής γι αυτόν φταίνε οι κακές οι γλώσσες και τα σχόλια καλοθελητών.

Μετά την κατάργηση του αγγελιοσήμου καμία προσπάθεια για εξασφάλιση μόνιμων εσόδων που να καταστήσουν το σωματείο οικονομικά ισχυρό.

Μόνο λειτουργικές δαπάνες δημιουργούνται και ελλείμματα που καλύπτονται από το αποθεματικό μέχρι εξαντλήσεώς του..

Όσοι προσπάθησαν να συμμαζέψουν τα οικονομικά σεβόμενοι τις εισφορές των μελών ώστε να καταρτιστεί ισοσκελισμένος προϋπολογισμός, χλευάστηκαν και πολεμήθηκαν με φτηνά επιχειρήματα.

Το καταστατικό δεν παρέχει στα μέλη του ίσα δικαιώματα. Σε αντίθεση με τα άλλα σωματεία του κλάδου επιβάλει περιορισμούς στους συνταξιούχους στην εκλογική διαδικασία και στην ψήφιση των αποφάσεων. Αναχρονιστικό και διάτριτο εκτός συνδικαλιστικής νομοθεσίας. 

Δεν έδωσε ποτέ εξηγήσεις για το μεγάλο φιάσκο στις διαπραγματεύσεις του υπουργείου εργασίας με αποτέλεσμα να μείνουν οι συνταξιούχοι εκτός ΕΔΟΕΑΠ και να απαιτούνται πάνω από 12,000€ για μακροχρόνιες και αμφιβόλου αποτελέσματος νομικές διαδικασίες.

Βαδίζουμε από το κακό στο χειρότερο και δεν φαίνεται καμία αχτίδα αισιοδοξίας στον ορίζοντα.

Όποιος επισκέπτεται το σωματείο αντικρίζει άδεια γραφεία. Καμία δραστηριότητα, κανένα ενδιαφέρον.

Είναι ηλίου φαεινότερo ότι το σωματείο επί των ημερών του πνέει τα λοίσθια.

Δεν δημοσιεύει τις αποφάσεις του διοικητικού συμβουλίου και τις εκθέσεις της εξελεγκτικής επιτροπής. Αρνείται να δώσει αντίγραφα σε όποιο μέλος το ζητήσει κατά παράβαση των διατάξεων του νόμου 1264/1982 που ορίζει σαφέστατα τις υποχρεώσεις των διοικητικών συμβουλίων και τα δικαιώματα των μελών!

Γιατί άραγε; Έχει τίποτα να κρύψει; Τι φοβάται;