Στη συνεδρίαση του διασωματειακού που πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί απεργία από όλους τους εργαζόμενους στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης στις 3 Φεβρουαρίου και συγκέντρωση  έξω από τα γραφεία του υπουργείου Εργασίας με κύριο αίτημα την απόσυρση του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό.

Ο πρόεδρος της ΕΤΗΠΤΑ επανέλαβε την ομόφωνη θέση του Δ.Σ. του σωματείου μας για ενιαίο ταμείο με μία διεύθυνση ασφάλισης και παροχών που να συμπεριλάβει όλους τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ.

Η ΕΣΗΕΑ, η ΕΠΗΕΑ και η ΕΣΠΗΤ δήλωσαν ότι δεν έχουν καμία σχέση με το non paper που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο και ότι ήταν πρωτοβουλία του  υπουργείου Εργασίας.

Όλες οι πλευρές εξέφρασαν τις απόψεις τους αλλά στην ουσία επαναλαμβάνουν τα ίδια και τα ίδια χωρίς να καταλήγουν σε ενιαία γραμμή.

Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε, συζητήσεις επί συζητήσεων  αλλά ουσία μηδέν.  Δυστυχώς, κατά την άποψή μας δεν διαφαίνεται φως στο τούνελ. Είμαστε εγκλωβισμένοι στην ολιγωρία που επιδείξαμε όλοι από την έναρξη της κρίσης. Δεν αντιδράσαμε την ώρα που έπρεπε. Δεν απεργήσαμε όταν κατάργησαν τις συλλογικές συμβάσεις. Δεν αντέδρασε και δεν μας στήριξε κανείς όταν μας ενέταξαν στον ΕΟΠΥΥ.  Ήταν η αρχή του τέλους του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ. Μόνο που άργησαν να το καταλάβουν οι άλλες ενώσεις γιατί πίστευαν ότι θα παραμείνουν αλώβητες!

Το άγχος, η αγωνία και ο φόβος μας έχουν κυριέψει.

Οι εργαζόμενοι, όσοι έχουν απομείνει, είναι αποξενωμένοι από το σωματείο τους και δεν συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις.

Οι συνταξιούχοι  παραπονούνται για τις μειώσεις των συντάξεών τους αλλά στις κινητοποιήσεις είναι απόντες.

Η πορεία είναι προδιαγεγραμμένη και οι  λίγες μοναχικές φωνές  διαμαρτυρίας και αντίστασης, αδύναμες να αποτρέψουν  τον κατήφορο.