Να ενώσουν τη φωνή τους με των άλλων εργαζόμενων, διεκδικώντας τη βελτίωση των εργασιακών τους συνθηκών που θα συμβάλει στον πλουραλισμό και την πολυφωνία, καλεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) τους δημοσιογράφους όλης της χώρας με αφορμή τον εφετινό εορτασμό της Πρωτομαγιάς.

Στην ανακοίνωσή της μεταξύ άλλων αναφέρει:

"Οι διεκδικήσεις της φετινής Εργατικής Πρωτομαγιάς παραμένουν επίκαιρες όσο ποτέ για όλους τους εργαζόμενους και τους δημοσιογράφους. Δεν είναι μόνο η ανάγκη βελτίωσης των εργασιακών σχέσεων, αλλά και η ανάγκη αναστροφής μιας κατάστασης που βρίσκει την Ελλάδα να κατέχει την 108η θέση παγκοσμίως και την τελευταία στην Ευρωπαϊκή Ένωση στην Ελευθερία του Τύπου, τους δημοσιογράφους να βρίσκονται στο επίκεντρο του σκανδάλου των παρακολουθήσεων και το φαινόμενο των εκφοβιστικών αγωγών με υψηλές χρηματικές απαιτήσεις (SLAPPs) να παίρνει ανησυχητικές διαστάσεις.
Μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο, είναι πλέον επιτακτική η ανάγκη δυναμικής αντιμετώπισης αυτής της κατάστασης από όλους τους δημοσιογράφους της χώρας και τις συνδικαλιστικές τους Ενώσεις, προκειμένου να οδηγηθούμε στην έξοδο από το βαθύ τούνελ που έχει δημιουργήσει η κυβερνητική πολιτική και η ασυδοσία των εργοδοτών.
Σήμερα, 1η Μαΐου, οι Έλληνες δημοσιογράφοι καλούνται να ενώσουν τη φωνή τους με αυτή των άλλων εργαζόμενων, απαιτώντας:

  • Ισχυρές Συλλογικές Συμβάσεις σε δημόσια και ιδιωτικά ΜΜΕ.
  • Σεβασμό της δουλειάς τους από την Πολιτεία και τη Δικαιοσύνη, χωρίς παρεμβάσεις και παρακολουθήσεις.
  • Προστασία από το κύμα καταχρηστικών αγωγών (SLAPPs) σε βάρος τους.
  • Αξιόπιστη και πλουραλιστική Ενημέρωση, με σεβασμό στις δημοκρατικές διαδικασίες και αρχές, όπως συνάδει σε μια ευνομούμενη Πολιτεία.".

-------------------------------------------------------

Η 1η Μάη είναι απεργία και είναι χρέος μας να την τιμήσουμε αγωνιστικά. Τα συνδικάτα και φέτος θα τιμήσουν την Εργατική Πρωτομαγιά με απεργιακές συγκεντρώσεις σε ολόκληρη τη χώρα. Δυστυχώς το Δ.Σ. της ΕΤΗΠΤΑ  που απέχει εμφαντικά από τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις, δεν είχε την ευαισθησία να προβεί έστω σε μια ανακοίνωση.

Πολύ φοβούμαστε λόγω της μακροχρόνιας αδράνειας και της παντελούς έλλειψης ενδιαφέροντος των μελών του, το σωματείο μας οδεύει προς διάλυση.