Συνεδρίασε χθες, μετα από μήνες, το διοικητικό συμβούλιο τηε ΕΤΗΠΤΑ, χωρίς προηγουμένως να ενημερώσει τα μέλη του και χωρίς να δημοσιεύσει τα θέματα που συζητήθηκαν και τις αποφάσεις που έλαβε.

Η εξελεγκτική επιτροπή δεν εχει δημοσιεύσει καμία έκθεση  ελέγχου για το χρονικό διάστημα ΜαΪου - Αυγούστου 2022 σχετικά με τα οικονομικά στοιχεία και την τήρηση του καταστατικού ως οφείλει.

Περιμένουμε ακόμα να δημοσιευθούν τα πρακτικά της Τακτικής Εκλογοαπολογιστικής Γενικής Συνέλευσης της 3/4/2022 και να απαντηθεί πληθώρα άλλων θεμάτων που εχουν τεθεί στην Εφορευτική και Εξελεγκτική Επιτροπή. 

Γενικά παρατηρείται μια απραξία σε μια περίοδο που οι χαμηλότερα αμειβόμενοι εργαζόμενοι στην Ευρώπη είδαν την αξία των μισθών τους να μειώνεται έως και 25% φέτος, γεγονός που αντιπροσωπεύει τη μεγαλύτερη πτώση των πραγματικών κατώτατων μισθών αυτόν τον αιώνα. 

Οι εξελίξεις αυτές έχουν επιδεινώσει σοβαρά τις συνθήκες διαβίωσης  εργαζομένων και συνταξιούχων οι οποίοι αδυνατούσαν ήδη να τα βγάλουν πέρα.

Σχετικά με τον ΕΔΟΕΑΠ και τις νομικές διαδικασίες για την ένταξη ορισμένων μόνο συνταξιούχων μας στο εν λόγω ταμείο, το οποίο αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα και "κόβει" παροχές, θα πρεπει να επανεξεταστούν διεξοδικά και να τεθούν στη γενική συνέλευση.

Όσο για τους ήδη ασφαλισμένους εργαζόμενους μέλη της ΕΤΗΠΤΑ στον ΕΔΟΕΑΠ πρέπει να ενημερωθούν για την κατοχύρωση του επικουρικού τους.