Πανελλαδική συγκέντρωση στα Προπύλαια πραγματοποίησαν σήμερα στις 11:00, οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις, με τη συμμετοχή σωματείων συνταξιούχων από όλη τη χώρα. Χιλιάδες ήταν οι συγκεντρωμένοι, που διαμαρτυρήθηκαν για τις χαμηλές συντάξεις, από όλη την Ελλάδα.

Οι εκπρόσωποι των συνταξιούχων ζητούν ειδικότερα να δοθούν τώρα αυξήσεις - και όχι το 2023 - σε όλες τις συντάξεις, κύριες και επικουρικές, σε όλο το ποσό των καταβαλλομένων συντάξεων, μαζί με το ποσό της λεγόμενης προσωπικής διαφοράς, κατώτερη σύνταξη στα 650 ευρώ από τα 384, που είναι σήμερα, να γίνει άμεσα πρόσληψη γιατρών, νοσηλευτών στα νοσοκομεία, να καταργηθεί η αντεργατική-αντιλαϊκή-αντιασφαλιστική νομοθεσία και να παρθούν μέτρα προστασίας από την ακρίβεια.

 

Για άλλη μια φορά η ΕΤΗΠΤΑ απούσα. Παρά το γεγονός ότι η πλειοψηφία των μελών της είναι συνταξιούχοι των οποίων οι μειωμένες συντάξεις παραμένουν καθηλωμένες από το 2010, δεν μπήκε στον κόπο να τους ενημερώσει για την πανελλαδική συγκέντρωση αλλά ούτε συμμετείχε σε αυτήν.

Καμία ενέργεια, καμία διαμαρτυρία, καμία ανακοίνωση για τις αυξήσεις στο ρεύμα, στα είδη πρώτης ανάγκης και τον καλπάζοντα πληθωρισμό. Παρά την ακρίβεια και τη διαρκή άνοδο του κόστους ζωής, που δημιουργούν καθημερινά αξεπέραστα προβλήματα, παρά το γεγονός ότι η παρεχόμενη ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη  είναι τουλάχιστον τριτοκοσμική!

Δηλαδή, αν θέλεις να συντηρήσεις την υγεία σου, δεν έχεις παρά να την "αγοράσεις" ακριβά!

Παρά το γεγονός ότι η παρεχόμενη δωρεάν παιδεία είναι αστεία και σχεδόν ανύπαρκτη. Δηλαδή, αν επιθυμείς το παιδί ή τα παιδιά σου να αποκτήσουν γνώσεις, τότε πρέπει να βάλεις το χέρι βαθιά στην τσέπη ή να δανεισθείς, προκειμένου να τις "αγοράσεις" από τα ιδιωτικά σχολεία ή φροντιστήρια. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος.

Αυτά να τα βλέπουν οι περίπου 300 συνταξιούχοι που ψηφίζουν στις εκλογές και οι άλλοι 500 παντελώς αδιάφοροι, που δεν προβληματίζονται για το μέλλον των εργαζομένων, του κλάδου  και του σωματείου, πιθανώς αναλογιζόμενοι το δικό τους.