Του Δημήτρη Ι. Τσαλαπάτη

Μέλους ΔΣ της ΕΣΗΕΑ π. Προέδρου ΠΟΕΣΥ

Τρεις  υπουργοί  προκαλούν, αν δεν διαπράττουν, δήμευση ή  συνεργούν με τον ΕΦΚΑ  σε  υπεξαίρεση για  τα δώρα και τους τόκους των αναδρομικών  από τις  μη νόμιμες περικοπές των συντάξεων.

Ταυτόχρονα όμως αλλοιώνουν ακόμη και την αμφιλεγόμενη απόφαση της ολομέλειας του ΣτΕ που με την πιλοτική δίκη θέλησε να περιορίσει  μόνο  σε 11 μήνες ( 2015-2016) τις υποχρεώσεις του ΕΦΚΑ παρόλο ότι έχουν ήδη εκδοθεί αποφάσεις των Διοικητικών Δικαστηρίων  για ΟΛΗ  την περίοδο 2013-2018.

Βέβαια οι διεκδικήσεις του κόσμου της τρίτης ηλικίας σε αρκετές περιπτώσεις συνεχίζονται και θα απασχολήσουν και τα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια  .  Με την τροπολογία που κατέθεσαν στη Βουλή οι κ. Χ.Σταϊκούρας και Ν. Βρούτσης μετά από την επεξεργασία της από τον καθηγητή-υπουργό Επικρατείας  και η οποία υπερψηφίσθηκε ΜΟΝΟ από την  πλειοψηφία που πλαισιώνει την κυβέρνηση  πλήττεται βάναυσα ακόμη και  η ελάχιστη προσδοκία της περιουσίας ( 2ο  πρωτόκολλο ΕΣΔΑ). Καταργούνται εκ νέου τα στοιχειώδη δώρα εορτών και η άδεια αναψυχής που οφείλονται να καταβληθούν αναδρομικά αλλά  ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ  και στο διηνεκές  σε όλους τους συνταξιούχους (ΣτΕ 2287/2015). Επιδιώκεται επίσης  να διαγραφούν  οι τόκοι όσων έχουν προσφύγει αλλά ευτυχώς υπάρχουν αντίθετες δικαστικές αποφάσεις.

Διαβάστε περισσότερα