ENOTIKOS SYNDIASMOS 

Συνάδελφοι,

H ΕΤΗΠΤΑ αφήνει πίσω την ντροπιαστική για το σωματείο παρένθεση της διορισμένης, δοτής «διοίκησης» από τους Νίνο, Μπελίκα, Σαββόπουλο, Παναγόπουλο, Αργύρη, Χριστοδουλάκη και την παρέα τους και επιστρέφει στην κανονικότητα των διεκδικήσεων και των αγώνων.

Μια θλιβερή παρένθεση στα 90 χρόνια του σωματείου που αποδομήθηκε στην Γενική Συνέλευση στις 3 Μαρτίου.

Με την συμμετοχή εκατοντάδων συναδέλφων που σχεδόν ομόφωνα εξέλεξαν τον συνάδελφο Μπάμπη Κοντό, Πρόεδρο της Γενικής Συνέλευσης, μετά από πρόταση του επικεφαλής της παράταξης του Ενωτικού Συνδυασμού Γιώργου Μυλωνά.

Με αποκαλυπτικά στοιχεία αποδείξαμε, όχι μόνο τα ψέματά τους αλλά και την ζημιά που επέφεραν στον κλάδο πριν και μετά τον διορισμό τους.

Μετά τον καταιγισμό ερωτημάτων από συναδέλφους στη Γενική Συνέλευση, για τα όσα προσβλητικά και πρωτόγνωρα για τον κλάδο και το σωματείο έγιναν το προηγούμενο διάστημα, η γνωστή παρέα των συκοφαντών ουδεμία απάντηση έδωσε και τράπηκε σε άτακτη φυγή.

Αρκεί να σημειώσουμε ότι μέλος της διορισμένης διοίκησης και ενορχηστρωτής της όλης σκευωρίας αποχώρησε άρον-άρον από την Γενική Συνέλευση μετά την κατακραυγή των συναδέλφων

Ο ίδιος συνάδελφος διατυμπανίζει ότι θα φτιάξει ξεχωριστό σωματείο συνταξιούχων, (για ποιο λόγο άραγε;) γεγονός που καταλαβαίνουμε όλοι τι επιδιώκουν:

Επιδιώκουν την υποβάθμιση με τελικό στόχο την διάλυση της ΕΤΗΠΤΑ.

Καταγγέλθηκε από τη Γενική Συνέλευση η συκοφαντική και λασπολογική επίθεση εναντίον του Γιώργου Μυλωνά περί δήθεν μη εργασίας στον κλάδο.

Ούτε φιλότιμο, ούτε ίχνος ντροπής…

Παρίσταναν την διοίκηση, αντί να προχωρήσουν άμεσα σε δημοκρατικές εκλογές. Στρογγυλοκάθισαν 5 μήνες στις καρέκλες μη τηρώντας τις αποφάσεις του δικαστηρίου και παρακαλούσαν τους εργοδότες για συναντήσεις προκειμένου να νομιμοποιηθούν και να εμφανίσουν δήθεν έργο.

Από πολέμιοι και συκοφάντες του ΕΤΑΠ – ΜΜΕ και του ΕΔΟΕΑΠ, καταψηφίζοντας στα διοικητικά συμβούλια όλες μας τις προτάσεις, εκ των υστέρων επιζητούσαν συναντήσεις με την διοίκηση του οργανισμού εμφανιζόμενοι στην κοπή της πίτας ως «φτωχοί συγγενείς».

Η γνωστή παρέα και ο Θίασος που ανέβασε την παράσταση «παριστάνουμε την διοίκηση» είναι πλέον παρελθόν, όπως και τα ψεύδη περί «μητρώου», περί «κενών στα οικονομικά» και άλλες αθλιότητες που επικαλούνταν το προηγούμενο διάστημα για να λασπώσουν υπολήψεις και συναδέλφους

Η λάσπη δεν κράτησε πολύ και έπεσε και τους πλάκωσε!

Μετά το φιάσκο περί δήθεν οικονομικού σκανδάλου η απελπισμένη και απελθούσα προσωρινή διοίκηση κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία σχετικά με διπλοεγγραφές και διάβασε στη Γενική Συνέλευση ένορκη κατάθεση υπαλλήλου της ένωσης.

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη συμπεριφορά τους γιατί ενώ πήρε απόφαση η Γενική Συνέλευση και δεσμεύτηκαν να παραδώσουν την ένορκη κατάθεση στον πρόεδρο της συνέλευσης, προκειμένου με την σειρά μας να απευθυνθούμε στην εισαγγελία για όσα μας συκοφαντούν, μέχρι σήμερα κωφεύουν. Γιατί άραγε;

Καταθέσαμε αίτηση για χορήγηση επικυρωμένου αντιγράφου της ένορκης κατάθεσης και ακόμα δεν απάντησαν. Τι περιμένουν;

Αυτοί δεν σεβάστηκαν την απόφαση της δικαιοσύνης θα σεβαστούν την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης;

Δίνουμε δυνατή απάντηση

την Κυριακή 17 και Δευτέρα 18 Μαρτίου

Τους καταγγέλλουμε γιατί περιόρισαν τις εκλογές σε δύο ημέρες και όχι τρεις όπως στο παρελθόν, για να συμμετέχουν λιγότεροι συνάδελφοι και να μειώσουν έτσι την ήττα τους.

ΦΤΗΝΑ ΚΟΛΠΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΓΕΛΑΝΕ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

Συνάδελφοι,

ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΣΤΕ ότι την επόμενη μέρα των εκλογών θα αποκατασταθεί η νομιμότητα στην ΕΤΗΠΤΑ συνεχίζοντας τον έντιμο αγώνα υπέρ των συναδέλφων και του ΚΛΑΔΟΥ

  • Άμεση προτεραιότητα, σε συντονισμό με τις άλλες ενώσεις του κλάδου, έχουν οι διαπραγματεύσεις για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.
  • Αντιμετώπιση των προβλημάτων που σχετίζονται με τις μεγάλες καθυστερήσεις στις καταβολές της μισθοδοσίας των εργαζομένων.
  • Άμεση απαίτηση ένταξης όλων των συναδέλφων που δεν έχουν ενταχθεί στον ΕΔΟΕΑΠ.
  • Άμεση προσφυγή στο συμβούλιο της επικρατείας για την ένταξη των συνταξιούχων μας στον ΕΔΟΕΑΠ.

ü  ΠΡΟΣΟΧΗ Προσφυγή μόνο για τη μη ένταξη των συνταξιούχων και όχι όλου του νόμου όπως ζητάνε οι εργοδότες

  • Αναζήτηση προγραμμάτων μέσω του υπουργείου Εργασίας για τους ανέργους μας, από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση κ.λπ., αλλά και προγράμματα επανεκπαίδευσης και εξειδίκευσης εργαζομένων και ανέργων συναδέλφων μας

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Ενωτικός Συνδυασμός Τεχνικών Τύπου