Ποιοι είναι οι μεγάλοι χαμένοι

της προσωπικής διαφοράς

Οι απώλειες που προκαλεί στις κύριες συντάξεις η αναμενόμενη κατάργηση της «προσωπικής διαφοράς» κυμαίνονται από 7 - 39% και σε απόλυτα ποσά από 5 - 620 ευρώ το μήνα.

Το ενδεχόμενο οι περικοπές αυτές να εφαρμοστούν άμεσα το 2019, αναμένεται να επηρεάσει τις συντάξεις που λαμβάνουν 1,4 εκατ. συνταξιούχοι.

Τις μεγαλύτερες μειώσεις θα υποστούν όσοι συνταξιούχοι λαμβάνουν υψηλές συντάξεις (πάνω από 1.000 ευρώ) και έχουν λίγα χρόνια ασφάλισης. Υπολογίζεται ότι σε αυτή την κατηγορία βρίσκονται περίπου 750.000 συνταξιούχοι, οι οποίοι θα υποστούν περικοπές στα επίπεδα 18 – 20%.

Σημαντικές μειώσεις όμως θα υποστούν και οι ασφαλισμένοι του πρώην ΤΕΒΕ, οι οποίοι θα διαπιστώσουν να χάνεται το σύνολο της προσαύξησης των 220 ευρώ που λάμβαναν.

Αν οι περικοπές  επεκταθούν και σε χαμηλοσυνταξιούχους, μεγάλοι χαμένοι θα είναι όσοι λαμβάνουν την κατώτατη σύνταξη του ΙΚΑ, καθώς θα υποχρεωθούν σε περικοπές ακόμα και όσοι λαμβάνουν ως σύνταξη μόλις 486 ευρώ (μείωση έως 8%) με 15ετία.

Αν συμπεριλάβουμε και την μείωση του αφορολόγητου στα 5.600€, τότε σίγουρα η σύνταξη θα καταντήσει φιλοδώρημα.

Πτώχευσαν την χώρα και τους πολίτες της και δεν έχει απολογηθεί κανένας από όσους κυβέρνησαν και λεηλάτησαν αυτή τη χώρα. Απεναντίας έγιναν όψιμοι "σωτήρες" που μας κουνάνε το δάκτυλο στις όποιες διαμαρτυρίες μας.