Τη σύσταση  ομάδας εργασίας για τα θέματα του Τύπου στο Μέγαρο Μαξίμου ανακοίνωσε ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Θεόδωρος Λιβάνιος σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε την  Πέμπτη 18.03.2021 με τους Προέδρους των Ενώσεων Εκδοτών (ΕΔΙΠΤ, ΣΗΠΕ και ΕΙΕΤ). 

Στην τηλεδιάσκεψη,ο κ. Λιβάνιος χαρακτήρισε παράλογο φόρο το 2% επί του τζίρου των εκδοτικών επιχειρήσεων υπέρ του ΕΔΟΕΑΠ και  ανακοίνωσε ότι μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να οριστικοποιηθεί  η ΚΥΑ αναφορικά με τους  όρους και τις προϋποθέσεις υπαγωγής των επιχειρήσεων ΜΜΕ στην επιδότηση των οφειλών προς τον ΕΔΟΕΑΠ από το 2017 έως το 2020 σύμφωνα με το ν. 4779/2021. 

Σημείωσε δε ότι μέλημα της κυβέρνησης είναι  να γίνουν συντονισμένες κινήσεις από όλες τις πλευρές, προκειμένου να εξευρεθεί μια μόνιμη λύση.

Aναλυτικότερα, ο υφυπουργός υιοθέτησε την πρόταση των φορέων, να ωριμάσουν με τακτικές και χρονικά πυκνές διαδικασίες, οι ρυθμίσεις όλων των εκκρεμοτήτων, που περιγράφουν σήμερα ένα σμπαραλιασμένο τοπίο και στην συνέχεια να νομοθετηθεί σύγχρονο πλαίσιο λειτουργίας. Να αποφεύγεται η σκόρπια αντιμετώπιση των ζητημάτων του περιφερειακού και κλαδικού Τύπου με έκτακτες τροπολογίες σε αλλότρια νομοσχέδια, που συντηρούν έτσι μια συγκεχυμένη εικόνα και μια αποδομημένη δημόσια συζήτηση.

Ο Θ. Λιβάνιος ανακοίνωσε την πρόθεσή του, ο διάλογος αυτός να γίνει στο επίπεδο του δικού του χαρτοφυλακίου (σ.σ. στο Μαξίμου) υπό την εποπτεία του και γι' αυτό θα ορίσει τους συνεργάτες του στην ομάδα εργασίας εντός των προσεχών ημερών.

News247.gr