Τα γεγονότα των τελευταίων δύο ετών και οι προσωπικές αντιπαραθέσεις, τις οποίες κάποιοι έβαλαν πάνω από το συμφέρον του σωματείου και του κλάδου γενικότερα, θα τα παρουσιάσουμε εκτενέστερα αργότερα. 

Σήμερα θα αναφερθούμε για την κατάσταση που επικρατεί μετά την κύρια παρέμβαση της "Ανασυγκρότησης" κατά την εκδίκαση της αίτησης ορισμού προσωρινής διοίκησης στις 23 Απριλίου 2018, κατά την οποία ζητήθηκε να οριστεί νέα διοίκηση στην οποία να μη συμμετέχουν ο Πρόεδρος, ο Γενικός Γραμματέας και ο Ταμίας του σωματείου.

Η παρέμβαση αυτή όμως δεν είχε θετικό αποτέλεσμα.Το δικαστήριο προχώρησε στην κατάργηση της προσωρινής διοίκησης, στην οποία σημειωτέον συμμετείχαν όλα τα εκλεγμένα μέλη της "Ανασυγκρότησης" στις θέσεις του Β΄ Αντιπροέδρου, του Αναπληρωτή Γεν. Γραμματέα, του Οργανωτικού, του Εφόρου και των Δημοσίων Σχέσεων, δημιουργώντας σοβαρότατα προβλήματα στην λειτουργία του σωματείου.

Έτσι παραμένει ακέφαλη η ΕΤΗΠΤΑ μέχρι να ορίσει το Πρωτοδικείο Αθηνών νέα προσωρινή διοίκηση και ανεστάλησαν η ορισθείσα για τις 6 Μαϊου 2018 Γενική Συνέλευση και η προκήρυξη εκλογων για τις 17, 18 και 19 Μαίου.

Αποτέλεσμα: Παραμένει απλήρωτο το προσωπικό δύο μήνες, τα τηλέφωνα, η ΔΕΗ, τα κοινόχρηστα, να μην έχουν εισπράξει οι άνεργοι του ΔΟΛ το επίδομα των 1000€ που εγκρίθηκε από το υπουργείο Εργασίας, να μην χορηγούνται σε 30 αναξιοπαθούντες συναδέλφους τα μηνιαία τρόφιμα, να μην εκπροσωπείται ο κλάδος μας στα υπουργεία, στις άλλες συνδικαλιστικές συναντήσεις, τον ΕΔΟΕΑΠ κλπ.

Πλήρης απραξία με την κατάσταση αυτή να μην προβλέπεται να αλλάζει τους επόμενους μήνες.

Ένας φαύλος κύκλος που όμοιό του δεν αντιμετώπισε ποτέ το σωματείο.

Καλούμε λοιπόν όλους όσους κατάφεραν με τις ενέργεις και πράξεις τους να φτάσει η ΕΤΗΠΤΑ σε αυτό το χάλι, άμεσα να βρουν λύση και να φροντίσουν για την ομαλή λειτουργία του σωματείου και την  καταβολή των δεδουλευμένων του προσωπικού και των άλλων υποχρεώσεων. 

Σε λίγες ημέρες το σωματείο δεν θα είναι σε θέση πλέον να παραμένει ανοικτό και να λειτουργεί.