ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ, η σημερινή κατάντια της ΕΤΗΠΤΑ είναι απόρροια μιας άνευ προηγουμένου κατάστασης που δημιουργήθηκε μετα την τελευταία εκλογική διαδικασία. Δεν είναι η ώρα για να αναφερθούμε εκτενέστερα. Είναι η ώρα για να επαναφέρουμε το Σωματείο μας, την ΕΤΗΠΤΑ, εκεί που μας το άφησαν κάποιοι αγαπημένοι συνάδελφοι.

Η ΕΤΗΠΤΑ δυστυχώς αυτή την στιγμή βρίσκεται σε πλήρη καταστροφή, γιατί κάποιοι καλοθελητές έτσι το ήθελαν, οι οποίοι ήρθαν στην ΕΤΗΠΤΑ για να κάνουν κακό. Ήρθαν για να την διαλύσουν.

Κατόρθωσαν με τις πράξεις τους και τις ενέργειές τους να μην υπάρχει Διοικητικό Συμβούλιο. Η ΔΕΗ έχει κόψει το ρεύμα, το προσωπικό είναι απλήρωτο 5 μήνες και δεν έχει ιδρώσει κανείς από αυτούς αν αυτοί οι άνθρωποι έχουν να φάνε, αναξιοπαθούντες συνάδελφοι στους οποίους χορηγούνται τρόφιμα έχουν αφεθεί στην τύχη τους, το ΙΚΑ απλήρωτο να έχει επιβάλει πρόστιμα, καμία εκπροσώπηση σε υπουργεία και συνδικαλιστικές οργανώσεις, κομμένα τηλέφωνα, απλήρωτα κοινόχρηστα, εφορία, κ.λπ.

Για όλα αυτά που συμβαίνουν σήμερα υπάρχουν υπαίτιοι που πρέπει να ντρέπονται. Προσπάθησαν «πραξικοματικά» με φτηνές δικαιολογίες και αιτιάσεις να καταργήσουν την εκλεγμένη πλειοψηφία του Δ.Σ.

Ως εδώ λοιπόν. Εμείς οι Συνταξιούχοι θα πρέπει να τους απομονώσουμε όπου και να βρίσκονται και να αναλάβουμε πρωτοβουλίες, οι οποίες πρέπει να εφαρμοστούν το συντομότερο.

  1. Διορισμό προσωρινής Διοίκησης, με ασφαλιστικά μέτρα, γιατί δεν γνωρίζουμε πότε θα εκδοθεί η απόφαση από το Πρωτοδικείο Αθηνών, ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει το Σωματείο μας.
  2. Τροποποίηση του καταστατικού με αύξηση της εκπροσώπησης στο Δ.Σ. των συνταξιούχων. Εάν δεν γίνει αυτό σύντομα κινδυνεύουν όλα τα περιουσιακά στοιχεία της ένωσής μας.

Συνάδελφοι, θεωρώ ότι όλοι εμείς οι παλαιότεροι διαθέτουμε και την γνώση και την πείρα. Έχουμε λοιπόν υποχρέωση αυτή την στιγμή να βγάλουμε την ΕΤΗΠΤΑ από την πλήρη καταστροφή.

Πρέπει να αναλάβουμε και μάλιστα άμεσα διαδικαστικές πρωτοβουλίες. Η ΕΤΗΠΤΑ πρέπει και οφείλουμε να ΖΗΣΕΙ. Είναι γελασμένοι όσοι νομίζουν ότι μπορούν να την κλείσουν. Τα ψέματα, τα παχιά λόγια και η υποκρισία ΤΕΛΟΣ.

Οι πρωτοβουλίες πρέπει να γίνουν άμεσα και να παρθούν γενναίες αποφάσεις έτσι ώστε σύντομα η ΕΤΗΠΤΑ να βρει το δρόμο της, το δρόμο που της αξίζει.

ΚΟΝΤΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΤΗΠΤΑ  

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ     

EOPPY.jpg

Νέες e- υπηρεσίες θέτει στη διάθεση του πολίτη από την ερχόμενη Δευτέρα, 3 Σεπτεμβρίου, ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), οι οποίες εντάσσονται σε ένα συνολικό πακέτο δράσεων που έχει θέσει σε εφαρμογή ο πρόεδρος του Οργανισμού, Σωτήρης Μπερσίμης, με σκοπό την αποτελεσματικότερη λειτουργία του ΕΟΠΥΥ και την ελαχιστοποίηση της ταλαιπωρίας των πολιτών.

 Οι νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες αφορούν χιλιάδες ασθενείς, οι οποίοι προκειμένου να λάβουν έγκριση χορήγησης και αποζημίωσης παροχών και υπηρεσιών υψηλού κόστους απευθύνονται σε ειδικές επιτροπές και στο Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο (ΑΥΣ) του ΕΟΠΥΥ.

Συγκεκριμένα, από τη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου «ενεργοποιείται» το ηλεκτρονικό ΑΥΣ, με το οποίο επιταχύνονται οι διαδικασίες έγκρισης των αιτημάτων πολιτών για την αποζημίωσή τους και μηδενίζεται παράλληλα η ταλαιπωρία τους, καθώς, πλέον, δεν απαιτείται φυσική παρουσία τους στις Περιφερειακές Διευθύνσεις του ΕΟΠΥΥ. Ενδεικτικό είναι ότι το ΑΥΣ κάθε χρόνο δέχεται περισσότερα από 10.000 αιτήματα από πολίτες.

SOMATEIO.jpg

OAED APASXOLISIΞεκίνησε την 1/8/2018 και ώρα 14:00 η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεωναπό τους ενδιαφερόμενους, εγγεγραμμένους στο μητρώο του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού ανέργους, ηλικίας άνω των 18 ετών, για 30.333 θέσεις πλήρους απασχόλησης και για χρονικό διάστημα οκτώ μηνών, στο πλαίσιο της δράσης «Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα, συμπεριλαμβανομένης και της κατάρτισης,  σε Δήμους, Περιφέρειες και Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας». Η καταληκτική ημερομηνία είναι η  20η/8/2018 και ώρα 12η μεσημβρινή .

Για να δείτε όλες τις θέσεις ανά φορέα και ειδικότητα: 

ΘΕΣΕΙΣ ΑΝΑ ΦΟΡΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ

Για να δείτε τα προσοντολόγια:

ΠΡΟΣΟΝΤΟΛΟΓΙΟ 1

ΠΡΟΣΟΝΤΟΛΟΓΙΟ2

Διπλός ο στόχος

Όπως σημειώνει ο ΟΑΕΔ «η δράση στοχεύει αφενός στην άμεση αντιμετώπιση της ανεργίας πληθυσμιακών ομάδων που πλήττονται περισσότερο από την ανεργία και αφετέρου στην αναβάθμιση των προσόντων των συμμετεχόντων, ώστε να διευκολυνθούν στην επανένταξή τους στην αγορά εργασίας, με κατάρτιση και παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών.

Με ένα πολύ ενδιαφέρον κείμενο το οποίο ανάρτησε στον ιστότοπο του Οργανισμού, νέα διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ καλωσόρισε τα νέα μέλη, ενημερώνοντας για όλες τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθούν και τις παροχές που έχουν.

Όπως σημειώνεται, «Μετά την ψήφιση του Νόμου 4498/2017 μια νέα εποχή ξεκίνησε για τον ΕΔΟΕΑΠ και όλους τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ. Ο ΕΔΟΕΑΠ ως Ενιαίος, Αυτοδιοίκητος, Δημοσιογραφικός Οργανισμός αποτελεί πρότυπο στο ασφαλιστικό σύστημα σε διάφορους τομείς της καθημερινότητας και προσφέρει πρωτοβάθμια περίθαλψη στις σύγχρονες ιδιόκτητες εγκαταστάσεις του.

Πρωταρχικός στόχος της Διοίκησης του ΕΔΟΕΑΠ είναι η κάλυψη των υγειονομικών αναγκών όλων των ασφαλισμένων του Οργανισμού, παρέχοντας υπηρεσίες πρωτοβάθμιας υγείας και περίθαλψης υψηλού επιπέδου και  διασφαλίζοντας ισότιμη  και εύκολη πρόσβαση, άμεση και ποιοτική εξυπηρέτηση αξιοποιώντας το σύνολο των δομών των ιατρικών  υπηρεσιών και τις δυνατότητες του υψηλά εξειδικευμένου ιατρικού δυναμικού. Το ανθρώπινο δυναμικό του ΕΔΟΕΑΠ είναι ένα από τα  πολυτιμότερα κεφάλαια που διαθέτει.

Σε μια προσπάθεια γνωριμίας, με γνώμονα την πληρέστερη ενημέρωσή σας και την εξυπηρέτησή σας κρίναμε σκόπιμο να καταγράψουμε χρήσιμες πληροφορίες για το νέο σας Ασφαλιστικό φορέα καθώς και βασικές οδηγίες προκείμενου να διευκολύνουμε την πρόσβασή σας στις υπηρεσίες του ΕΔΟΕΑΠ.

ONTONI.png

Την αποκάλυψη αυτή κάνει, σε αποκλειστικό της ρεπορτάζ, η εφημερίδα «Μπαμ» εξιστορώντας την αμαρτωλή περιπέτεια της εφημερίδας «SPORTIME» που από τον Μιχάλη Ανδρουλιδάκη, έφτασε στην οικογένεια Οντόνι.

Στο Κακουργιοδικείο έπεσε την προηγούμενη εβδομάδα η αυλαία της πλέον πολύκροτης επιχειρηματικο-εκδοτικής υπόθεσης, των τελευταίων ετών.

Στο εδώλιο ήταν καθισμένη η Φρίνη Οντόνι, μητέρα του Ροδόλφου Οντόνι, μαζί με τον Κώστα Κυριακόπουλο, καθώς υπήρξαν στενοί συνεργάτες, αλλά και εκδότες της ιστορικής αθλητικής εφημερίδας «SPORTIME»

Βέβαια, στο εδώλιο είχαν καθίσει τέσσερα ακόμη άτομα οι οποίοι μετείχαν στις εκδοτικές επιχειρήσεις, αλλά αθωώθηκαν.

Μετά την ανακοίνωση της ποινής, η κυρία Οντόνι, οδηγήθηκε στις γυναικείες φυλακές του Ελαιώνα, ενώ σε άλλη φυλακή ο Κώστας Κυριακόπουλος, ο οποίος είχε συλληφθεί και τον Ιανουάριο του 2012.

Αναδρομικά από τις παρακρατήσεις υπερ του ΑΚΑΓΕ, στις συντάξεις επιστρέφει το υπουργείο Εργασίας σε 200.000 συνταξιούχους 23 επικουρικών ταμείων με ποσά που κατά γενικό μέσο όρο ανέρχονται στα 260 ευρώ, ενώ ανά Ταμείο φτάνουν ή και ξεπερνούν τα 460 ευρώ.

Οι λογαριασμοί όλων των δικαιούχων έχουν πιστωθεί με τα ανάλογα ποσά και θα πληρωθούν στις 2 Αυγούστου με την τακτική μηνιαία επικουρική τους σύνταξη.

Η λίστα παραδόθηκε στο υπουργείο Εργασίας από την ΗΔΙΚΑ. Εχουν μετρηθεί τα ποσά για όλα τα Ταμεία, εκτός από ΟΤΕ, Αγροτικής, ΕΤΒΑ και ΕΛΤΑ για τα οποία υπάρχει εκτίμηση που είναι σχεδόν οριστική.

 Στους συνταξιούχους της ΑΤΕ για παράδειγμα για τεχνικούς λόγους τα αναδρομικά θα πιστωθούν σε δύο δόσεις, μία στις 2 Αυγούστου και μια δεύτερη γύρω στις 10 Αυγούστου. Σημειωτέον ότι το πιο μεγάλο ποσό αναδρομικών ανήκει σε συνταξιούχους από το επικουρικό της ΑΤΕ (ΕΛΕΜ) με περίπου 1.300 ευρώ μικτά και 1.040 ευρώ καθαρά μετά το φόρο.

Τα αναδρομικά αφορούν συνταξιούχους του Δημοσίου (πρώην ΤΕΑΔΥ), των ΔΕΚΟ (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΛΤΑ), της Αγροτικής Τράπεζας (πρώην ΕΛΕΜ), των ασφαλιστικών ταμείων και οργανισμών (πρώην ΤΕΑΠΟΚΑ), του Εμπορικού Ναυτικού (ΤΕΑΠΙΕΝ), χημικούς (ΤΕΑΧ), της Ελληνικής Ραδιοφωνίας - Τηλεόρασης (ΤΕΑΠΕΡΤ), όπως και διάφορες άλλες μεμονωμένες περιπτώσεις.

Όπως έδειξαν τα στοιχεία του ΕΤΕΑΕΠ, μετά την πληρωμή του Μαΐου 144.727 συνταξιούχοι είδαν μηνιαίο κέρδος από 1 έως και 20 ευρώ τον μήνα. Άλλοι 40.683 συνταξιούχοι είδαν από τον Μάιο αύξηση 20 έως 40 ευρώ τον μήνα, ενώ μεγαλύτερα ποσά, δηλαδή από 40 έως 60 ευρώ τον μήνα, δικαιούνταν 12.862 συνταξιούχοι. Το σύστημα εντόπισε και 77 δικαιούχους που είχαν μηνιαίες αυξήσεις 60-83 ευρώ.

Οι πίνακες που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος»

anadromika 1