OAED APASXOLISIΜε 15 διαφορετικές υποχρεώσεις, δεσμεύεται ο άνεργος για να μην αντιμετωπίσει τον κίνδυνο της διαγραφής από το μητρώο του ΟΑΕΔ και κατά συνέπεια να μην βρεθεί μπροστά στο ενδεχόμενο να απολέσει το επίδομα ανεργίας.

Ο Οργανισμός συμπεριέλαβε σε εγκύκλιο όλες τις υποχρεώσεις του ανέργου και δημιούργησε έναν ξεχωριστό «οδηγό» προς αποφυγήν.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, τον Φεβρουάριο έφτασαν το 1.081.060 οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στον ΟΑΕΔ.

Ας δούμε πιο αναλυτικά τι πρέπει να προσέχουν οι άνεργοι για να διατηρηθούν εντός μητρώων του Οργανισμού:

1. Να δηλώνουν αληθή και πλήρη στοιχεία και να προσκομίζουν τα αναγκαία αποδεικτικά και έγγραφα που τους ζητούνται.

2. Να συνεργάζονται με τον Εργασιακό Σύμβουλο (Ε.Σ.), μετά την έγγραφη πρόσκληση του, για την κατάρτιση του Ατομικού Σχεδίου Δράσης (Α.Σ.Δ.). Εξαιρούνται οι εκπαιδευτικοί, οι οικοδόμοι και οι εργαζόμενοι που καθίστανται βραχυχρόνια άνεργοι, για τους οποίους η κατάρτιση Α.Σ.Δ. είναι προαιρετική.

Συναδέλφισσα - Συνάδελφε,

Καλείσαι την Κυριακή, 22 Απριλίου 2018 στην πρώτη Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του Κλάδου μας, η οποία θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της Ένωσης (Αριστείδου 10-12, 2ος όροφος) και ώρα 10:30 π.μ..

Σε περίπτωση μη επίτευξης απαρτίας κατά την πρώτη σύγκλιση της Γενικής Συνέλευσης, η δεύτερη επαναληπτική θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 29 Απριλίου 2018 στον ίδιο τόπο και χρόνο.

Σε περίπτωση μη νόμιμης απαρτίας, η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 6 Μαΐου 2018 και ώρα 10:30 π.μ., οπότε κρίνεται απολύτως αναγκαία η παρουσία όλων των συναδέλφων, τόσο για την πληρέστερη ενημέρωσή τους, όσο και για το μέλλον της Ένωσης και του Κλάδου.

Για τον τόπο διεξαγωγής της τρίτης Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης, θα ενημερωθείτε με νέα επιστολή.

Τα θέματα της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης είναι τα εξής:

 1. Εκλογή Προέδρου Γενικής Συνέλευσης
 2. Eκλογή Εφορευτικής Επιτροπής για διεξαγωγή Αρχαιρεσιών για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου και Εξελεγκτικής Επιτροπής
 3. Έγκριση οικονομικού απολογισμού χρονικής περιόδου 1-1-2017 έως 31-12-2017
 4. Έγκριση προϋπολογισμού χρονικής περιόδου 1-1-2018 έως 31-12-2018
 5. Έκθεση Εξελεγκτικής Επιτροπής χρονικής περιόδου 1-1-2017 έως 31-12-2017 και απαλλαγή του Διοικητικού Συμβουλίου και της Εξελεγκτικής Επιτροπής από κάθε ευθύνη για το ίδιο χρονικό διάστημα
 6. Ορκωτοί Λογιστές
 7. Εκλογικός Κατάλογος 2018
 8. Εγγραφές νέων μελών
 9. Λήψη απόφασης για κήρυξη απεργίας και στάσεων εργασίας σε οποιονδήποτε εργοδότη και επιχείρηση και εξουσιοδότηση του Διοικητικού Συμβουλίου για την υλοποίηση της απόφασης αυτής
 10. Απόφαση για ορισμό προσωπικού ασφαλείας για τις απεργιακές κινητοποιήσεις
 11. Λογοδοσία έργου Διοικητικού Συμβουλίου, παραίτηση Διοικητικού Συμβουλίου, Εξελεγκτικής Επιτροπής και προκήρυξη Αρχαιρεσιών
 12. Ενημέρωση ΕΦΚΑ / ΕΔΟΕΑΠ
 13. Μηχανισμός Αγγελιοσήμου

Η παρουσία όλων είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ, λόγω των κρίσιμων θεμάτων που θα συζητηθούν.

Οι ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ θα πραγματοποιηθούν στα γραφεία της ΕΤΗΠΤΑ (Αριστείδου 10-12 ) στον 2ο ΟΡΟΦΟ

Παρασκευή, 18 Μαΐου 2018, Σαββάτο, 19 Μαΐου 2018 & Κυριακή, 20 Μαΐου 2018 (8:00 π.μ. - 8:00 μ.μ.)

Υπενθύμιση: H συμμετοχή των μελών της Ένωσης στην Γενική Συνέλευση και στις Αρχαιρεσίες είναι από τις βασικές προϋποθέσεις για το δικαίωμα οικονομικής ενίσχυσης Χριστουγέννων και Πάσχα των ανέργων.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Η ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Tο Μικτό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης θα συνεδριάσει την Τετάρτη 25 Απριλίου 2018, στις 12 μ. στα γραφεία της Ένωσης (Στρ. Καλλάρη 5, 3ος όροφος) με θέματα ημερήσιας διάταξης:
1. Εξέταση ενστάσεων υποψηφίων δοκίμων μελών.
2. Αιτήματα επανεγγραφής μελών.

oaedΑνοίγει αύριο Πέμπτη από τον ΟΑΕΔ, η ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για συμμετοχή στη ρύθμιση των δανείων του πρώην Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ).

Η διαδικασία που ετοιμάζεται από το υπουργείο Εργασίας εδώ και περίπου ένα έτος, παρέχει εξαιρετικά ευνοϊκούς όρους σε περισσότερους από 80.000 δανειολήπτες από ίδια κεφάλαια του ΟΕΚ, με στόχο την αποπληρωμή της οφειλής τους.

η ρύθμιση προβλέπει:

• Διαγραφή του υπολοίπου της οφειλής για όσους δανειολήπτες έχουν συνολικό χρέος μικρότερο των 6.000 ευρώ. 

• Διαγραφή του υπολοίπου της οφειλής για όσους δανειολήπτες έχουν καταβάλει ποσό ίσο ή μεγαλύτερο από το 60% του Τελικού Ποσού Δανείου.

• Διαγραφή των τόκων κεφαλαίου και τόκων υπερημερίας για όλους τους δανειολήπτες.

• Αφαίρεση από το αρχικό ποσό δανείου των τόκων κεφαλαίου και τόκων υπερημερίας που έχουν καταβληθεί από τους δανειολήπτες.

• Διαγραφή των κεφαλαιοποιημένων τόκων.

• Έκπτωση 15% στο ποσό χορήγησης όλων των δανειοληπτών.

• Επιπρόσθετη έκπτωση 10% στο ποσό που προκύπτει από την παραπάνω μείωση για τις ευάλωτες ομάδες (πχ. τρίτεκνοι, συνταξιούχοι, περιπτώσεις χηρείας, μονογονεϊκές οικογένειες, ΑμΕΑ, σεισμόπληκτοι, πυρόπληκτοι).

• Επιπρόσθετη έκπτωση 20% στο ποσό που προκύπτει από τη μείωση του 15% για τους πολύτεκνους.

• Επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής κατά δέκα έτη. 

• Ειδικά μέτρα για τους άνεργους και τους έχοντες αδυναμία πληρωμής.

• Μέτρα γρήγορης αποπληρωμής.

Η ρύθμιση αφορά και ευάλωτες κοινωνικά και οικονομικά ομάδες, όπως είναι οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, τα Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ), οι τρίτεκνοι και οι πολύτεκνοι, οι μονογονεϊκές οικογένειες και οι χήροι με προστατευόμενα μέλη.

trapeza

Γενναία «κουρέματα» στις οφειλές εκείνων που έχουν υπαχθεί στον νόμο Κατσέλη, μπαίνουν πλέον στο στόχαστρο των τραπεζών, ενώ θα πάρουν οριστικά «κόκκινη» κάρτα άλλοι 70.000 οφειλέτες που εκμεταλλεύονται τις ευνοϊκές ρυθμίσεις του νόμου για να μην πληρώνουν τα δάνειά τους αν και μπορούν.

Αυτό συμφωνήθηκε σε πρόσφατη συντάντηση που είχε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας Γιάννης Δραγασάκης με τον πρόεδρο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών και της Eurobank κ. Νικόλα Καραμούζη.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Έθνος», οι τράπεζες θα καλέσουν τους δανειολήπτες που έχουν προσφύγει στα δικαστήρια και θα τους προτείνουν ρύθμιση ανάλογες με τις δικαστικές αποφάσεις.

Δηλαδή «κούρεμα» και χαμηλές δόσεις. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς στα δικαστήρια εκκρεμούν περί τις 250.000 υποθέσεις. Οι εν λόγω δανειολήπτες βρίσκονται σε αδυναμία αποπληρωμής, λόγω μείωσης των εισοδημάτων τους, θα κληθούν από τις τράπεζες για να ρυθμίσουν τις οφειλές τους στη λογική του νόμου Κατσέλη.

Οι προτάσεις των τραπεζών για ρύθμιση θα είναι απολύτως συμβατές με την οικονομική κατάσταση του δανειολήπτη και μάλιστα σε βάθος χρόνου ώστε να είναι σε θέση να εξυπηρετεί την οφειλή του και θα περιλαμβάνουν:

Γενναίο «κούρεμα» της οφειλής για τα δάνεια χωρίς εξασφαλίσεις.

Μείωσης στις δόσεις των στεγαστικών και «κούρεμα» σε βάθος χρόνου αφού ο δανειολήπτης τηρήσει τη ρύθμιση.

Και στην περίπτωση που ο δανειολήπτης έχει «κόκκινα» ανοίγματα σε περισσότερες από μία τράπεζες τότε τα πιστωτικά ιδρύματα θα συνεργάζονται μεταξύ τους για να είναι η πρόταση της ρύθμισης ρεαλιστική και επικεφαλής θα αναλαμβάνει η τράπεζα στην οποία έχει ο δανειολήπτης στεγαστικό.

ergasia1,5 εκατ εργαζόμενοι και συνταξιούχοι λαμβάνουν μισθούς και συντάξεις «πείνας», που κυμαίνονται από 300 έως 500 ευρώ το μήνα. Είναι αναγκασμένοι να διαβιούν με αυτά τα εισοδήματα και παραμένουν επί σειρά ετών εγκλωβισμένοι στη φτώχεια.

Ειδικότερα, υπολογίζεται από τα στοιχεία του ΕΦΚΑ ότι από το σύνολο των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα,το 30% υποχρεώνεται να δουλεύει για μισθό που μόλις και μετά βίας το καθαρό ποσό ξεπερνάει τα 300 ευρώ. Την ίδια στιγμή, σχεδόν το 40% των συνταξιούχων διαβιεί με συντάξεις κάτω από 500 ευρώ. Έτσι κατά μέσο όρο, το εισόδημα από κύριες συντάξεις αυτής της κατηγορίας είναι μόλις 370 ευρώ το μήνα.

Πρόκειται για μια πολύ σκληρή πραγματικότητα που έχει αποκτήσει μόνιμα χαρακτηριστικά στην ελληνική κοινωνία και αποτυπώνεται ξεκάθαρα στα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το υπουργείο Εργασίας. 

Εάν σε όλα τα παραπάνω συνυπολογιστεί και η ανεργία που παραμένει πεισματικά πάνω από το όριο του 20%, γίνεται σαφές ότι η φτώχεια επεκτείνεται σε ένα πολύ μεγάλο μέρος του πληθυσμού της χώρας.

PILOTOS_MPALTADOROS.jpg

Όλη η Ελλάδα θρηνεί για την ξαφνική απώλεια του πιλότου της Πολεμικής μας Αεροπορίας, Γιώργου Μπαλταδώρου, που έχασε τη ζωή του όταν το Μιράζ που πιλοτάριζε κατέπεσε βορειοανατολικά της Σκύρου σήμερα στις 12:15 μμ

Στο πλευρό της οικογένειας του αδικοχαμένου πιλότου Γιώργου Μπαλταδώρου βρίσκονται εκατοντάδες Έλληνες που έσπευσαν να εκφράσουν τη θλίψη τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο ήρωας Γιώργος Μπαλταδώρος που έδωσε σήμερα την ζωή του, έφερε ακέραια την αποστολή του για την προστασία της πατρίδας. 
Συλλυπητήρια στην οικογένεια του, στους οικείους τους, στους συναγωνιστές του στις ένοπλες δυνάμεις και σε όλους όσους νιώθουν πως έχασαν ένα δικό τους παιδί. ΑΘΑΝΑΤΟΣ.