Σαν δύο ξεχωριστές παροχές χωρίς να συνδέεται η μία με την άλλη θα δοθούν η επιδότηση ενοικίου και η επιδότηση επιδότησης δανείου, καθώς θα υπάρχουν διαφορετικά εισοδηματικά κριτήρια. Στην πρώτη κατηγορία η επιδότηση θα κυμαίνεται από 70 ως 210 ευρώ τον μήνα ενώ στην δεύτερη η επιδότηση του δανείου θα κυμαίνεται από από 50 ως 70 ευρώ.

Επίδομα ενοικίου 2019 - Επιδότηση δανείου: Αναλυτικά τα εισοδηματικά κριτήρια και τα ποσά.

Επιδότηση ενοικίου

Στις 7.000 ευρώ φαίνεται ότι κλειδώνει το εισοδηματικό όριο για την επιδότηση ενοικίου που θα ξεκινήσει να καταβάλλεται αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου 2019. Σύμφωνα με πληροφορίες η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας κάνει τους τελευταίους υπολογισμούς για τον ακριβή αριθμό των πιθανών δικαιούχων, προκειμένου να παρουσιάσει το τελικό σχέδιο στους δανειστές τις επόμενες ημέρες. Μόλις ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση θα εκδοθεί η απαιτούμενη Κοινή Υπουργική Απόφαση και θα ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων. Στόχος της κυβέρνησης είναι να ενισχυθούν περισσότερα από 300.000 νοικοκυριά.

 

Από την 1η Φεβρουαρίου 2019, θα ισχύσει ο αυξημένος κατώτατος μισθός, με τα σχετικά πορίσματα των αρμόδιων φορέων και των κοινωνικών εταίρων να ολοκληρώνονται τις επόμενες ημέρες, δήλωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας Ανδρέας Νεφελούδης, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», 105,5.

 

Όπως είπε, το δεύτερο 15νθήμερο του Ιανουαρίου, θα γίνει όλη η πολιτική διεργασία που πρέπει, «για να καταλήξουμε οριστικά».

Ο "Ενωτικός Συνδυασμός Τεχνικών Τύπου" με θλίψη ανακοινώνει την απώλεια του συναδέλφου Βασίλη Παπασωτηρίου ο οποίος απεβίωσε σε ηλικία 70 ετών.

Ο Βασίλης Παπασωτηρίου γεννήθηκε στην Αθήνα. Υπηρέτησε τον Ημερήσιο Τύπο με την ειδικότητα του Λινοτύπη στις εφημερίδες "Καθημερινή" και "Μεσημβρινή", ενώ αφιέρωσε τα τελευταία χρόνια της επαγγελματικής του καριέρας στην εφημερίδα "Τα Νέα".

Ο Βασίλης Παπασωτηρίου υπήρξε ένας αγνός βετεράνος της τυπογραφίας, αγαπητός συνάδελφος, παράδειγμα ήθους, ευπρέπειας και απαράμιλλης ευγένειας.

Συλλυπούμαστε τους οικείους του και αποχαιρετούμε έναν άξιο συνάδελφο, που υπηρέτησε με σεβασμό την Ένωσή μας.

Η κηδεία του Βασίλη Παπασωτηρίου θα γίνει την Πέμπτη 10/1/2019 και ώρα 11.00 π.μ. στο κοιμητήριο Αγ. Αναργύρων.