ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ, η σημερινή κατάντια της ΕΤΗΠΤΑ είναι απόρροια μιας άνευ προηγουμένου κατάστασης που δημιουργήθηκε μετα την τελευταία εκλογική διαδικασία. Δεν είναι η ώρα για να αναφερθούμε εκτενέστερα. Είναι η ώρα για να επαναφέρουμε το Σωματείο μας, την ΕΤΗΠΤΑ, εκεί που μας το άφησαν κάποιοι αγαπημένοι συνάδελφοι.

Η ΕΤΗΠΤΑ δυστυχώς αυτή την στιγμή βρίσκεται σε πλήρη καταστροφή, γιατί κάποιοι καλοθελητές έτσι το ήθελαν, οι οποίοι ήρθαν στην ΕΤΗΠΤΑ για να κάνουν κακό. Ήρθαν για να την διαλύσουν.

Κατόρθωσαν με τις πράξεις τους και τις ενέργειές τους να μην υπάρχει Διοικητικό Συμβούλιο. Η ΔΕΗ έχει κόψει το ρεύμα, το προσωπικό είναι απλήρωτο 5 μήνες και δεν έχει ιδρώσει κανείς από αυτούς αν αυτοί οι άνθρωποι έχουν να φάνε, αναξιοπαθούντες συνάδελφοι στους οποίους χορηγούνται τρόφιμα έχουν αφεθεί στην τύχη τους, το ΙΚΑ απλήρωτο να έχει επιβάλει πρόστιμα, καμία εκπροσώπηση σε υπουργεία και συνδικαλιστικές οργανώσεις, κομμένα τηλέφωνα, απλήρωτα κοινόχρηστα, εφορία, κ.λπ.

Για όλα αυτά που συμβαίνουν σήμερα υπάρχουν υπαίτιοι που πρέπει να ντρέπονται. Προσπάθησαν «πραξικοματικά» με φτηνές δικαιολογίες και αιτιάσεις να καταργήσουν την εκλεγμένη πλειοψηφία του Δ.Σ.

Ως εδώ λοιπόν. Εμείς οι Συνταξιούχοι θα πρέπει να τους απομονώσουμε όπου και να βρίσκονται και να αναλάβουμε πρωτοβουλίες, οι οποίες πρέπει να εφαρμοστούν το συντομότερο.

  1. Διορισμό προσωρινής Διοίκησης, με ασφαλιστικά μέτρα, γιατί δεν γνωρίζουμε πότε θα εκδοθεί η απόφαση από το Πρωτοδικείο Αθηνών, ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει το Σωματείο μας.
  2. Τροποποίηση του καταστατικού με αύξηση της εκπροσώπησης στο Δ.Σ. των συνταξιούχων. Εάν δεν γίνει αυτό σύντομα κινδυνεύουν όλα τα περιουσιακά στοιχεία της ένωσής μας.

Συνάδελφοι, θεωρώ ότι όλοι εμείς οι παλαιότεροι διαθέτουμε και την γνώση και την πείρα. Έχουμε λοιπόν υποχρέωση αυτή την στιγμή να βγάλουμε την ΕΤΗΠΤΑ από την πλήρη καταστροφή.

Πρέπει να αναλάβουμε και μάλιστα άμεσα διαδικαστικές πρωτοβουλίες. Η ΕΤΗΠΤΑ πρέπει και οφείλουμε να ΖΗΣΕΙ. Είναι γελασμένοι όσοι νομίζουν ότι μπορούν να την κλείσουν. Τα ψέματα, τα παχιά λόγια και η υποκρισία ΤΕΛΟΣ.

Οι πρωτοβουλίες πρέπει να γίνουν άμεσα και να παρθούν γενναίες αποφάσεις έτσι ώστε σύντομα η ΕΤΗΠΤΑ να βρει το δρόμο της, το δρόμο που της αξίζει.

ΚΟΝΤΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΤΗΠΤΑ  

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ     

EOPPY.jpg

Νέες e- υπηρεσίες θέτει στη διάθεση του πολίτη από την ερχόμενη Δευτέρα, 3 Σεπτεμβρίου, ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), οι οποίες εντάσσονται σε ένα συνολικό πακέτο δράσεων που έχει θέσει σε εφαρμογή ο πρόεδρος του Οργανισμού, Σωτήρης Μπερσίμης, με σκοπό την αποτελεσματικότερη λειτουργία του ΕΟΠΥΥ και την ελαχιστοποίηση της ταλαιπωρίας των πολιτών.

 Οι νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες αφορούν χιλιάδες ασθενείς, οι οποίοι προκειμένου να λάβουν έγκριση χορήγησης και αποζημίωσης παροχών και υπηρεσιών υψηλού κόστους απευθύνονται σε ειδικές επιτροπές και στο Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο (ΑΥΣ) του ΕΟΠΥΥ.

Συγκεκριμένα, από τη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου «ενεργοποιείται» το ηλεκτρονικό ΑΥΣ, με το οποίο επιταχύνονται οι διαδικασίες έγκρισης των αιτημάτων πολιτών για την αποζημίωσή τους και μηδενίζεται παράλληλα η ταλαιπωρία τους, καθώς, πλέον, δεν απαιτείται φυσική παρουσία τους στις Περιφερειακές Διευθύνσεις του ΕΟΠΥΥ. Ενδεικτικό είναι ότι το ΑΥΣ κάθε χρόνο δέχεται περισσότερα από 10.000 αιτήματα από πολίτες.

SOMATEIO.jpg