Στην Αθήνα, Τρίτη, 29 Μαΐου - Τετάρτη, 30 Μαΐου και Πέμπτη, 1 Ιουνίου 2017, από 8:00 π.μ. έως 8:00 μ.μ. στα γραφεία της Ενώσεως, οδός Αριστείδου 10-12 (2ος όροφος), προσήλθαν τα μέλη της Οργάνωσης για την εκλογή Διοικητικού Συμβουλίου και Εξελεγκτικής Επιτροπής, σύμφωνα με το Καταστατικό της και με την παρουσία της Εφορευτικής Επιτροπής η οποία εκλέχτηκε από τη Γενική Συνέλευση την 21η Μαΐου 2017 και που αποτελείται από τους: Ροσταδάκη Ιωάννη, Δεμοίρο Αντώνιο, Μαρδά Μαρία, Οικονόμου Ιωάννη και Βλάχου Αθηνά.

Η Εφορευτική Επιτροπή παρέλαβε από την παραιτηθείσα Διοίκηση της Ενώσεως τα αντίγραφα των καταστάσεων με τα μέλη που έχουν, σύμφωνα με το Καταστατικό, το δικαίωμα να ψηφίσουν. Παρέλαβε επίσης το εκλογικό υλικό (ψηφοδέλτια, φακέλους κ.λπ.), έλεγξε την κάλπη, την σφράγισε και κήρυξε την έναρξη της ψηφοφορίας.

Στη συνέχεια, προσέρχονταν ένας-ένας οι ψηφοφόροι, επιδεικνύοντας την αστυνομική τους ταυτότητα ή άλλο αποδεικτικό στοιχείο και έπαιρναν τα ψηφοδέλτια μαζί με τους φακέλους σφραγισμένους. Έπειτα, σε ειδικό για το σκοπό αυτό διαμορφωμένο χώρο, σημείωναν τις προτιμήσεις τους δίπλα στα ονοματεπώνυμα των υποψηφίων, και επέστρεφαν για να ρίξουν το φάκελο στην κάλπη που για το σκοπό αυτό είχε τοποθετηθεί σε χωριστό χώρο.

Η ψηφοφορία διενεργήθηκε κανονικά μέχρι την ώρα που είχε οριστεί ανά ημέρα. Κατά το τέλος του προκαθορισμένου χρόνου, αφού διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχε άλλο μέλος για να ψηφίσει, η Εφορευτική Επιτροπή αποφάσισε τη λήξη της.

Κατόπιν, αποσφραγίστηκε η κάλπη, αφού προηγουμένως διαπιστώθηκε το απαραβίαστό της, καταμετρήθηκαν τα ψηφοδέλτια και βρέθηκαν:

Ψήφισαν:         628

Έγκυρα:           624

Λευκά:                 3

Άκυρα:                4

Στη συνέχεια, άρχισε η διαλογή των ψηφοδελτίων τα οποία αριθμήθηκαν και μονογραφήθηκαν από τον Πρόεδρο της Εφορευτικής Επιτροπής, Ροσταδάκη Ιωάννη.

Οι Συνδυασμοί έλαβαν:

1. "ΕΝΩΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΤΥΠΟΥ" 397 ψηφοδέλτια

2. "ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ για την ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ των Τεχνικών Τύπου της ΕΤΗΠΤΑ" 224 ψηφοδέλτια

Κατόπιν αυτού του αποτελέσματος, οι έδρες του Διοικητικού Συμβουλίου και της Εξελεγκτικής Επιτροπής κατανέμονται ως εξής:

"ΕΝΩΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΤΥΠΟΥ"

Για το Διοικητικό Συμβούλιο                                      8 σύμβουλοι

Για την Εξελεγκτική Επιτροπή                                  2 μέλη

"ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ για την ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ των Τεχνικών Τύπου της ΕΤΗΠΤΑ"

Για το Διοικητικό Συμβούλιο                                      5 σύμβουλοι

Για την Εξελεγκτική Επιτροπή                                  1 μέλος

Οι Συνδυασμοί και οι υποψήφιοι έλαβαν:

"Ενωτικός Συνδυασμός Τεχνικών Τύπου"

ENOTIKOS SYNDIASMOS 1


"Συνεργαζόμενες Δυνάμεις για την ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ των Τεχνικών Τύπου της ΕΤΗΠΤΑ"

ANASYGROTISI

 

Ψηφοδέλτια αρχαιρεσιών 30ης-31ης Μαΐου και 1ης Ιουνίου 2017

ENOTIKOS_SYNDIASMOS_TEXNIKVN_TYPOY.jpg

SYNERGAZOMENES-DYNAMEIS.jpg

 

 

Με βάση τις προτάσεις της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό εκτός από τα αυξημένα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, την αύξηση των εισφορών, την υποτυπώδη -αν δεν βάλεις το χέρι στην τσέπη χάθηκες- περίθαλψη,  η μείωση των συντάξεων για νέους και παλιούς ασφαλισμένους θα υπερβεί το 15%, και θα παραμείνουν καθηλωμένες στα ίδια επίπεδα για τα επόμενα 20 χρόνια τουλάχιστον!

Θα γίνει επανεξέταση όλων των συντάξεων που έχουν χορηγηθεί μέχρι σήμερα με ποσοστό αναπλήρωσης 80% ώστε να μειωθούν στο 55 με 60 % συμπεριλαμβανομένου και του Επικουρικού!

Οι εισφορές μας, το αίμα μας και ο αγώνας μιας ολόκληρης ζωής πάνε χαμένα.

Χθες συναντήθηκε επιλεκτικά το Διασωματειακό (δεν προσκλήθηκαν όλα τα σωματεία του κλάδου) με τον υπουργό εργασίας προκειμένου να υποβάλει τις προτάσεις του για το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και την διατήρηση του ΕΔΟΕΑΠ.

Δεν προέκυψε κάτι θετικό και η συνάντηση θα επαναληφθεί την ερχόμενη Τρίτη.

Οποιαδήποτε πρόταση που δεν αναφέρει ρητά και ξεκάθαρα την δημιουργία ενιαίου ταμείου με μία διεύθυνση ασφάλισης και παροχών, στο οποίο θα ενταχθούν όλοι οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή από τον κλάδο μας ο οποίος δεν έτυχε καμίας συμπαράστασης όταν μας «πέταξαν» στον ΕΟΠΥΥ, οργάνωναν σεμινάρια εκμάθησης προγραμμάτων γραφικών τεχνών και παράλληλα βάφτιζαν τους Τεχνικούς Τύπου καλλιτεχνικούς συντάκτες εντάσσοντας τους σε άλλο κλάδο, σε μια προσπάθεια υποβάθμισης και διάλυσης του σωματείου μας.

Τα ψέματα τέλειωσαν, όσοι στο παρελθόν δεν ήθελαν τους «μουτζούρηδες» τώρα ξέρουν ότι χωρίς αυτούς δεν υπάρχει λύση.

Εμείς, σε τελική ανάλυση, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα!

Συναδέλφισσα - Συνάδελφε,
Καλείσαι την Κυριακή, 17 Μαΐου 2015 στην Τρίτη Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του Κλάδου μας, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο TITANIA HOTEL (Πανεπιστημίου 52) και ώρα 10:30 π.μ., με τα εξής θέματα:
1. Εκλογή Προέδρου Γενικής Συνέλευσης
2. Εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής για διεξαγωγή αρχαιρεσιών για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου και Εξελεγκτικής Επιτροπής
3. Έγκριση οικονομικού απολογισμού χρονικής περιόδου 1.1.2014 έως 31.12.2014
4. Έγκριση προϋπολογισμού χρονικής περιόδου 1.1.2015 έως 31.12.2015
5. Έκθεση Εξελεγκτικής Επιτροπής χρονικής περιόδου 1.1.2014 έως 31.12.2014 και απαλλαγή του Διοικητικού Συμβουλίου και της Εξελεγκτικής Επιτροπής από κάθε ευθύνη για το ίδιο χρονικό διάστημα
6. Ρύθμιση οφειλών μελών-Εκλογικός Κατάλογος
7. Εγκριση Κανονισμού Ταμείου Αλληλοβοηθείας
8. Εγγραφές νέων μελών
9. Λήψη απόφασης για κήρυξη απεργίας και στάσεων εργασίας σε οποιονδήποτε εργοδότη και 
επιχείρηση και εξουσιοδότηση του Διοικητικού Συμβουλίου για την υλοποίηση της απόφασης αυτής
10. Απόφαση για ορισμό προσωπικού ασφαλείας για τις απεργιακές κινητοποιήσεις
11. Λογοδοσία έργου Διοικητικού Συμβουλίου, παραίτηση Διοικητικού Συμβουλίου, Εξελεγκτικής Επιτροπής και προκήρυξη αρχαιρεσιών
12. Ε.Τ.Α.Π.-Μ.Μ.Ε.

Η παρουσία όλων είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ,
λόγω των κρίσιμων θεμάτων που θα συζητηθούν.

Υπενθύμιση: H συμμετοχή των μελών της Ενωσης στην Γενική Συνέλευση και στις αρχαιρεσίες, είναι από τις βασικές προϋποθέσεις για το δικαίωμα οικονομικής ενίσχυσης Χριστουγέννων και Πάσχα των ανέργων.

Προς: Tεχνικούς Τύπου, μέλη Ε.Τ.Η.Π.Τ.Α.
εργαζόμενους εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος»

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,
Καλείστε στα γραφεία της Ενωσης Τεχνικών Hμερησίου και Περιοδικού Τύπου Αθηνών (Ε.Τ.Η.Π.Τ.Α.), το Σάββατο, 21 Ιουνίου 2014 και ώρα 10:00 π.μ. για να συζητήσουμε θέματα και προβλήματα που έχουν προκύψει στην επιχείρηση.
Η παρουσία όλων των συναδέλφων κρίνεται απαραίτητη.

ΤΟ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ