SYNTAKSEIS2Οι επικουρικές συντάξεις είχαν λάθος κρατήσεις με αποτέλεσμα περίπου 200.000 συνταξιούχοι να χάνουν χρήματα. Αυτά τα ποσά θα επιστραφούν άμεσα.

Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες 50 ημέρες και σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, οι συνταξιούχοι δεν θα χρειαστεί να κάνουν αίτηση στο Ταμείο τους.

Υπολογίζεται ότι οι κρατήσεις υπέρ ΑΚΑΓΕ στις επικουρικές συντάξεις έπληξαν κυρίως ασφαλισμένους οι οποίοι μετά τον επανυπολογισμό των συντάξεων βρέθηκαν με επικουρικές  μικρότερες των 300 ευρώ, αλλά συνέχισαν να πληρώνουν κρατήσεις.

Υπολογίζεται ότι τα ποσά που κρατήθηκαν παράνομα από τις κρατήσεις στις συντάξεις ήταν περί τα 60.000.000 ευρώ σε ένα διάστημα ως 20 μήνες και το ποσό αυτό θα επιστραφεί, αφού δώσουν και το “πράσινο φως” οι δανειστές. Η διαδικασία δεν αναμένεται να κρατήσει περισσότερο από ενάμιση μήνα και έτσι θα έχει ολοκληρωθεί ως τα τέλη του Απριλίου.

Από εκεί και ύστερα λοιπόν οι συνταξιούχοι που είχαν παράνομες κρατήσεις θα πρέπει να περιμένουν να δουν μεγαλύτερη πίστωση στον λογαριασμό τους στον οποίο μπαίνει η σύνταξη.

Το σημαντικό είναι ότι οι συνταξιούχοι δεν χρειάζεται να “τρέξουν” κάνοντας δηλώσεις στα Ταμεία τους, η διαδικασία θα κινηθεί αυτόματα. Αυτό που ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί είναι εάν η επιστροφή θα είναι εφάπαξ ή σε δόσεις και εάν επιλεγεί η μορφή επιστροφής με δόσεις πόσες θα είναι αυτές.

Επικουρικές

   Επικουρική ως Αύγουστο 2016   

   Νέα επικουρική από Σεπτέμβριο 2016   

   Ποσό αναδρομικών  

   660    430    880
   573    415    500
   438    318    240
   357    259    280
   330    239    200
   303    220    180
   276    200    0
   249    181    0

EpidomaΣυνολικά 12 νέες αποφάσεις για τη χορήγηση εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης, ύψους 1.000 ευρώ, σε  πρώην εργαζομένους και εργαζομένους σε επίσχεση, υπέγραψε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου μεταξύ των οποίων και οι εξής επιχειρήσεις MME:

  • «Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη (ΔΟΛ) ΑΕ» και των θυγατρικών της: «ΔΟΛ Digital Ανώνυμη Εταιρεία» & «Hearst ΔΟΛ Εκδοτική Μονοπρόσωπη Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης» σε 326 άτομα
  • «ΕΥΡΩΠΗ Πρακτορείο Διανομής Τύπου ΑΕ» σε 101 άτομα
  • «ΕΞΠΡΕΣ-Δ.ΚΑΛΟΦΩΛΙΑΣ Εκδοτική Εκτυπωτική Ανώνυμος Εταιρεία» σε 40 άτομα
  • «Ραδιοφωνικές επιχειρήσεις ΒΗΜΑ FM ΑΕ» σε 29 άτομα
  • «ΙΜΑΚΟ ΜΙΝΤΙΑ Ανώνυμη Εταιρεία Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης» σε 5 άτομα

Κατά την διάρκεια έκτακτης σύγκλισης του ΔΣ της ΕΤΗΠΤΑ που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 5/3/2018, η πλειοψηφία του Διοικητικού Συμβουλίου καθώς και οι αναπληρωτές τους υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους.

ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΕΝΩΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ

Συνάδελφοι,

Με την παρούσα είμαστε υποχρεωμένοι, παρά το γεγονός ότι απομένει ένα (1) έτος μέχρι την ολοκλήρωση της θητείας για την οποία εκλεχτήκαμε ως μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και ως Πρόεδρος και Γενικός Γραμματέας του Δ.Σ. της Ένωσης, είμαστε υποχρεωμένοι να υποβάλλουμε τις παραιτήσεις μας από το Διοικητικό Συμβούλιο, διότι τέθηκαν ζητήματα ηθικής, διαφάνειας και νομιμότητας για τα οποία ένας συνδικαλιστής απολογείται μόνο στο εκλογικό σώμα που τον εξέλεξε.

Ζητούμε από το Δ.Σ. να προχωρήσει στη διενέργεια αρχαιρεσιών το συντομότερο δυνατόν, αφού στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα και τις λύσεις μπορεί να τις δώσει μόνο το εκλογικό σώμα με τη δύναμη της ψήφου του.

Με την υπεύθυνη αυτή στάση μας συμφωνούν και οι υπογράφοντες μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης που έχουν εκλεγεί με τον συνδυασμό μας, «ΕΝΩΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ» οι οποίοι, επίσης δια της παρούσης, υποβάλουν την παραίτησή τους από μέλη του Δ.Σ. του συνδυασμού, καθώς και οι υπογράφοντες αναπληρωματικά μέλη του Δ.Σ. που έχουν εκλεγεί με τον συνδυασμό μας, τα οποία δηλώνουν εγγράφως με την παρούσα, ότι δεν θα μας αντικαταστήσουν ως μέλη του Δ.Σ.

Μετά την εξέλιξη αυτή, θα οριστεί από το Πρωτοδικείο Αθηνών προσωρινή διοίκηση η οποία θα προχωρήσει στη σύγκληση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης και την διενέργεια εκλογών.

SYNTAKSEIS2Σύμφωνα με ενημέρωση που είχαμε από το Δ.Σ. της ΕΤΗΠΤΑ, αναδρομικά ποσά μπορούν να διεκδικήσουν οι συνταξιούχοι, λόγω λάθος κρατήσεων στις επικουρικές συντάξεις.

Τα χρήματα είναι αρκετά. Οι κρατήσεις, παρά τη μείωση στις επικουρικές συνέχισαν να μένουν στα ίδια επίπεδα και έτσι οι συνταξιούχοι μπορούν και μάλιστα χωρίς προσφυγή στη Δικαιοσύνη να τα διεκδικήσουν και να τα πάρουν πίσω.

Ουσιαστικά το λάθος έγινε καθώς το ΕΤΕΑ συνέχισε να επιβάλλει στις επικουρικές τις μειώσεις που επιβάλλονταν και πριν τον επανυπολογισμό των συντάξεων.

Οι περικοπές του ν. 4093/2012 που επιβάλλονται στο παλιό άθροισμα κύριων και επικουρικών, αυτό του 2013 και όχι στο νέο άθροισμα συντάξεων, αυτό που πραγματικά καταβάλλεται από το 2016 μετά το κούρεμα σε επικουρικές συντάξεις που παίρνουν οι συνταξιούχοι. Η ΗΔΙΚΑ κρατάει το παλιό άθροισμα (του 2013) και επιβάλλει τις παλιές μειώσεις ενώ θα έπρεπε να λαμβάνει υπόψη τα νέα ποσά αθροίσματος συντάξεων όπως αυτά ισχύουν μετά τις περικοπές σε επικουρικές από 1/6/2016.

Τα δε διεκδικούμενα αναδρομικά από την επιστροφή αυτών των παράνομων μειώσεων είναι για το διάστημα από 1/6/2016 ως και σήμερα.

Λόγω της κατάργησης αποστολής από το ταμείο μας των ενημερωτικών σημειωμάτων και της μη ανάρτησή τους στο διαδίκτυο, καθίσταται αδύνατος ο έλεγχος και η σύγκριση περικοπών και μειώσεων στις συντάξεις.

Όσοι συνταξιούχοι της Γ΄Διεύθυνσης του τ.ΕΤΑΠ-ΜΜΕ λαμβάνουν επικουρική σύνταξη θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση στην Γ΄ Περιφερειακή Διεύθυνση ΕΦΚΑ (τ.ΤΑΤΤΑ), Χρήστου Λαδά 2,  και στο ΕΤΕΑΕΠ  (Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών), Φιλελλήνων 13-15 Αθήνα (Σύνταγμα), ΤΚ 10557, ώστε να τους επιστραφεί η διαφορά.

Πληροφορίες παρέχονται καθημερινά στα γραφεία της ΕΤΗΠΤΑ.

Κατεβάστε την αίτηση προς     ΕΦΚΑ  εδώ

Κατεβάστε την αίτηση προς ΕΤΕΑΕΠ  εδώ

Στο σωματείο μας γίνονται συζητήσεις επι συζητήσεων, αναλώνεται μεγάλο χρονικό διάστημα και εξαντλείται η αυστηρότητα επί δευτερευόντων διαδικαστικών και οργανωτικών θεμάτων με αποτέλεσμα πολλά χρονίζοντα προβλήματα που απασχολούν εργαζόμενους και συνταξιούχους του κλάδου μας, να παραμένουν στις καλένδες.

Συγκεκριμένα:

Επιστολή του Δ.Σ. της ΕΤΗΠΤΑ για ορισμό συνάντησης με την Ένωση Ιδιοκτητών ώστε να συζητηθούν θέματα του κλάδου και η σύναψη συλλογικής σύμβασης εργασίας, δεν έχει απαντηθεί εδώ και πολύ καιρό. Θα περιμένουμε ακόμη;

Με το θέμα της επιστροφής των παρανόμως παρακρατηθέντων ποσών από τις επικουρικές συντάξεις καμία ενημέρωση δεν έχει γίνει στους συνταξιούχους.

Για την ανάρτηση των μηνιαίων εκκαθαριστικών των συνταξιούχων από την ΗΔΙΚΑ, καθότι είμαστε ο μοναδικός κλάδος που δεν αναρτώνται στο διαδίκτυο, με πλήρη αδιαφορία της αρμόδιας υπηρεσίας η οποία έπρεπε να έχει ολοκληρώσει την διαδικασία από το 2015, τίποτα.

Για το συνταξιοδοτικό και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε για τα οποία υπάρχει μάλιστα απόφαση κινητοποιήσεων, επίσης τίποτα.

Για την ταλαιπωρία εργαζομένων και συνταξιούχων να προσέρχονται άσκοπα στην Γ΄ Περιφερειακή Διεύθυνση του ΕΦΚΑ (ΤΑΤΤΑ) να υποβάλουν αίτηση για να ανανεώσουν τα βιβλιάρια υγείας ενώ η ασφαλιστική τους ικανότητα εμφανίζεται αυτόματα στο Εθνικό Μητρώο Ασφάλισης "ΑΤΛΑΣ", τίποτα.

Για την κοροϊδία σχετικά με την ένταξη συνταξιούχων και ανέργων στον ΕΔΟΕΑΠ, επίσης τίποτα.

Για την κατάσταση που επικρατεί στον χώρο του Τύπου, όπου οι περισσότεροι εργαζόμενοι πληρώνονται έναντι με καθυστέρηση από 3 μέχρι 12 μήνες, σχεδόν τίποτα.

Η αναθεώρηση του καταστατικού του Σωματείου που έχει αποφασιστεί εδώ και 3 χρόνια, ώστε να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα, τίποτα.

Η δημιουργία Ομοσπονδίας με την Ένωση Τεχνικών Θεσσαλονίκης και άλλους συναφείς συλλόγους ώστε να υπάρχει μεγαλύτερη και ισχυρότερη εκπροσώπηση, τίποτα.

Η ευγένεια και η προσπάθεια με καλή πίστη να επιλυθούν τα προβλήματα δεν αποδίδουν και πιθανόν μάλιστα να εκλαμβάνεται ως αδυναμία.

Είναι καιρός να παρθούν σοβαρές αποφάσεις και να ληφθούν άμεσα μέτρα. Το πιο δύσκολο πράγμα είναι η απόφαση να δράσεις. Δε χρειάζεται πια να ακούσεις καμία δικαιολογία. Εξώδικα, μηνύσεις, αγωγές, κινητοποιήσεις. Τότε θα καταλάβουν ότι η ανοχή στην αυθαιρεσία και την αδιαφορία δημοσίων υπηρεσιών και επιχειρήσεων έχει τα όρια της.

Εξηγούμε τις διαφορές των δύο πολύ γνωστών πρωτοκόλλων δικτύωσης της κινητής τηλεφωνίας

i-phone.pngΠολύ συχνά βλέπουμε, στα χαρακτηριστικά των smartphone ειδικά, ένα σωρό ακρωνύμια που δε γνωρίζουμε όπως CDMA, GSM, LTE, WiMax και ο κατάλογος συνεχίζεται.

Αντί λοιπόν να ψάχνουμε τι σημαίνει το καθένα και ποιες είναι οι δυνατότητές του, είναι πιο εύκολο να επικεντρωθούμε στις διαφορές τους μιας και αυτές μπορεί να μας δείξουν περισσότερο τι μας χρειάζεται ανάλογα με τη χρήση που θα κάνουμε.

Η απλούστερη εξήγηση είναι ότι το “G” στο 4G σημαίνει «generation» (γενιά) εφόσον το 4G είναι η τέταρτη γενιά του συγκεκριμένου πρωτοκόλλου, όπως αυτό ορίζεται από τη Διεθνή Ένωση Τηλεπικοινωνιών (International Telecommunication Union - ITU-R). Το LTE πάλι σημαίνει «Long Term Evolution» (Εξέλιξη στο Διηνεκές) και εφαρμόζεται γενικότερα με το σκεπτικό της βελτίωσης των ασύρματων επικοινωνιών προκειμένου να καλύψει την ολοένα αυξανόμενη ζήτηση.

Περισσότερα... »

 

Σε ΦΕΚ δημοσιεύθηκε η απόφαση της υπουργού Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου, για τις ρυθμίσεις αποπληρωμής οφειλών δικαιούχων δανειοληπτών από ίδια κεφάλαια του καταργηθέντος ΟΕΚ

Ειδικότερα, η υπουργική απόφαση αφορά τον τρόπο επαναπροσδιορισμού του χορηγηθέντος δανείου, τον τρόπο εξόφλησης άληκτου κεφαλαίου, ληξιπρόθεσμων οφειλών, τόκων κεφαλαίου, τόκων υπερημερίας, κεφαλαιοποιημένων τόκων, καθώς και την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των οφειλών των δανειοληπτών.

Η εργασία των συναδέλφων κατά την αργία της Καθαράς Δευτέρας, ρυθμίζεται, σύμφωνα και με τις ισχύουσες Σ.Σ.Ε. ως εξής:

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

Την Παρασκευή, 16.02.2018, θα κυκλοφορήσουν όλες οι εκδόσεις του Σαββάτου.

- Το Σάββατο, 17.02.2018, θα εκδοθούν όλες οι κυριακάτικες εκδόσεις.

- Την Κυριακή, 18.02.2018 και την Καθαρά Δευτέρα, 19.02.2018, δεν θα εκδοθεί Κ Α Μ Ι Α εφημερίδα.

- Την Τρίτη, 20.02.2018, θα κυκλοφορήσουν όλες οι εκδόσεις.

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

- Την Κυριακή, 18.02.2018, θα εκδοθούν οι αθλητικές εφημερίδες.

- Την Καθαρά Δευτέρα, 19.02.2018, δεν θα εκδοθεί Κ Α Μ Ι Α αθλητική εφημερίδα.

- Την Τρίτη, 20.02.2018, θα κυκλοφορήσουν όλες οι εκδόσεις.

dehΞεκινάει η διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων για την υπαγωγή των δικαιούχων στο νέο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ). Μέχρι αυτή την στιγμή το idika.gr/kot δεν έχει ανοίξει για όσους έχουν λάβει το κοινωνικό μέρισμα τον περασμένο Δεκέμβριο.

 Η διαχείριση της διαδικασίας θα πραγματοποιηθεί από την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.idika.gr/kot/. Οι ενδιαφερόμενοι θα χρησιμοποιούν τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης στη φορολογική βάση δεδομένων, TAXISnet, της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, ώστε να εισέλθουν στην πλατφόρμα και να υποβάλουν την αίτηση.

Δημιουργούνται δύο κατηγορίες δικαιούχων ΚΟΤ: Η πρώτη κατηγορία (ΚΟΤ Α) αφορά στους δικαιούχους Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης, οι οποίοι έχουν έκπτωση έως 70% στο λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος. Στη δεύτερη κατηγορία (ΚΟΤ Β) που αφορά τους δικαιούχους του κοινωνικού μερίσματος η έκπτωση φτάνει το 35%.

 Η πλατφόρμα θα έχει δυο διαφορετικά πεδία για τις αιτήσεις ανάλογα με την κατηγορία. Αύριο, Πέμπτη, θα ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για την πρώτη κατηγορία (ΚΟΤ Α), ενώ στις αμέσως επόμενες ημέρες θα ενεργοποιηθεί η διαδικασία και για τη δεύτερη (ΚΟΤ Β). Θα υπάρξει μεταβατική περίοδος μέχρι την 30η Απριλίου, κατά την οποία όλοι οι δικαιούχοι θα έχουν το χρόνο να υποβάλουν τη νέα αίτηση ένταξης, με βάσει τα νέα στοιχεία, ακόμα κι αν υπάγονται ήδη στο ΚΟΤ.

ibm-watson-analytics-logo.jpg

Μπορούσατε να φανταστείτε ότι μετά το 1998, και 3 χρόνια αργότερα δεν θα αγοράζατε ξανά φιλμ για την φωτογραφική σας μηχανή γιατί η Kodak  το 1998, με 170.000 υπαλλήλους πουλούσε το 85% του φωτογραφικού χαρτιού  παγκοσμίως σταμάτησε να το πουλά. Μέσα σε λίγα μόνο χρόνια η επιχείρηση  εξαφανίστηκε και χρεοκόπησε. Αυτό που συνέβηκε με την Kodak θα συμβεί σε πολλές βιομηχανίες τα επόμενα 10 χρόνια και οι περισσότεροι άνθρωποι ούτε θα προλάβουν να το δουν να έρχεται.

Ωστόσο, οι ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές είχαν εφευρεθεί το 1975. Οι πρώτες είχαν μόνο 10.000 pixel, αλλά ακολούθησαν τον νόμο του Moore.

Όπως και με όλες τις καινούργιες τεχνολογίες, στο αρχικό διάστημα ήταν μια απογοήτευση, προτού γίνει αποδεχτό  και αποκτήσει δημοτικότητα όπου σε λίγα χρόνια είχε πολύ μεγάλη πέραση. Τώρα το ίδιο θα ξανασυμβεί με την Τεχνητή Νοημοσύνη, την υγεία, τα αυτόνομα και ηλεκτρικά αυτοκίνητα, την εκπαίδευση, την τρις διαστατή (3D) εκτύπωση, τη γεωργία και τις νέες τεχνολογίες στις θέσεις εργασίας. 

E-PARABOLO.jpg

Τη δυνατότητα να πληρώνουν μέσω POS ή ΑΤΜ τα ηλεκτρονικά παράβολα για τις συναλλαγές τους με το Δημόσιο θα έχουν σύντομα οι πολίτες. Ηλεκτρονικά γίνονται πλέον τα παράβολα σε όλους του Δήμους ενώ η χρήση του e-παραβόλου επεκτείνεται και στα Δικαστήρια.

Το παράβολο είναι απαραίτητο από την άδεια γάμου, την έκδοση διαβατηρίου, το δίπλωμα οδήγησης, την νομιμοποίηση αυθαιρέτων μέχρι και τη συμμετοχή σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ και για άλλες συναλλαγές με το Δημόσιο. Για τις περισσότερες πλέον συναλλαγές οι πολίτες με λίγα κλικ στην οθόνη του υπολογιστή, του τάμπλετ ή του κινητού τηλεφώνου τους έχουν τη δυνατότητα να επιλέγουν το παράβολο που επιθυμούν και θα λαμβάνουν στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο τους ένα κωδικό με το οποίο θα κάνουν τη δουλειά τους. Με τον κωδικό πληρώνουν το παράβολο στις τράπεζες, τα ΕΛ.ΤΑ ή με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα. Όσοι δυσκολεύονται μπορούν να απευθυνθούν στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π.).

Πως εκδίδεται το e- παράβολο

Για την έκδοση και χρήση του ηλεκτρονικού παραβόλου ακολουθείτε τις εξής ενέργειες:

1. Δημιουργία e-παραβόλου: Συμπλήρωση της σχετικής ηλεκτρονικής φόρμας και έκδοση «μοναδικού κωδικού αριθμού» παραβόλου στην ηλεκτρονική διεύθυνση ης Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων: http://www.aade.gr/polites/e-parabolo.

EFKA

Εγκύκλιο για τις Συντάξεις θανάτου, εξέδωσε ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), με την οποία αποσαφηνίζονται οι αλλαγές που επήλθαν από την έναρξη ισχύος του νόμου Κατρούγκαλου (13.05.16) και μετά.

Ειδικότερα, ορίζεται ότι το 55ο έτος ηλικίας είναι κομβικό για τη χορήγηση της σύνταξης. Οι συντάξεις χορηγούνται μειωμένες κατά 50% στους δικαιούχους, ενώ υπόκεινται σε ακόμα μεγαλύτερες μειώσεις, αν ο γάμος τελέστηκε μετά τη χορήγηση σύνταξης γήρατος και η διαφορά ηλικίας του επιζώντα συζύγου, είναι πάνω από δέκα έτη, σε σχέση με τον θανόντα. Τα ποσά που χορηγούνται δεν μπορούν να είναι μικρότερα από 360 ευρώ το μήνα, που είναι το κατώτατο όριο για 15 έτη ασφάλισης. Τα ποσά αυτά επιμερίζονται αυτοτελώς και στα τέκνα, εάν είναι ορφανά και καταστούν δικαιούχοι της σχετικής σύνταξης.

 Ειδικότερα, η εγκύκλιος ορίζεται, κατ’ εφαρμογή του σχετικού νόμου ότι εάν ο επιζών σύζυγος είναι μεγαλύτερος των 55 ετών όταν επέλθει ο θάνατος του συντρόφου του, τότε η σύνταξη χορηγείται χωρίς χρονικό περιορισμό. Αντίθετα, εάν είναι μικρότερος των 55 ετών, σύνταξη θανάτου χορηγείται για τρία μόνο έτη. Εάν ο δικαιούχος συμπληρώσει το 55ο έτος ηλικίας κατά τη διάρκεια της τριετίας, η σύνταξη διακόπτεται με τη συμπλήρωση της τριετίας από την πρώτη του επόμενου μήνα από εκείνον που υπήρξε ο θάνατος. Στην περίπτωση αυτή η σύνταξη επαναχορηγείται μόλις ο δικαιούχος γίνει 67 ετών.

LOGO-ETHPTA-TELIKO.gif

Απόφαση για κινητοποιήσεις σε όλες τις μορφές και με ανοιχτό το ενδεχόμενο κατάληψης της Γ’ Διεύθυνσης του τ. ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, έλαβε, σύμφωνα με πληροφορίες, ομόφωνα το Δ.Σ. της ΕΤΗΠΤΑ.

Αφορμή για την απόφαση αυτή, έχοντας εξαντλήσει κάθε περιθώριο προσπάθειας που να οδηγεί στη λύση, αποτελούν η συνεχής αναβλητικότητα, η αγνόηση διοικητικών αποφάσεων, η εμμονή σε λανθασμένες απόψεις και η καταστρατήγηση του θεμελιώδους δικαιώματος των ασφαλισμένων ως πολίτες να τύχουν απάντησης στα έγγραφα αιτήματα που υποβάλουν στον ασφαλιστικό τους φορέα και έγκαιρης διεκπεραίωσης των υποθέσεών τους.

Καλούνται δε τα μέλη της ¨Ένωσης να βρίσκονται σε ετοιμότητα και θα ενημερωθούν με sms για την ημέρα και τον τόπο των κινητοποιήσεων.

oaed.jpg

Επίδομα ανεργίας μπορούν να εξασφαλίσουν χιλιάδες εγκλωβισμένοι εργαζόμενοι που μένουν όμηροι καθυστέρησης δεδουλευμένων μισθών, λύνοντας τη σχέση τους με εξώδικο ή αγωγή κατά του εργοδότη τους. 

Οριστικοποιώντας διάταξη νόμου που προώθησε τον Σεπτέμβριο στη Βουλή η υπουργός Εργασίας, Έφη Ατχσιόγλου, ο ΟΑΕΔ εξέδωσε εκγύκλιο, (δεν την βρήκαμε στο διαδίκτυο), για τη διαδικασία απόδοσης επιδόματος ανεργίας σε μισθωτούς, οι οποίοι θεωρούν απόλυση τη μονομερή βλαπτική μεταβολή των όρων εργασίας τους. 

Η επιδότηση είναι δύο ταχυτήτων:

Άμεση με βάση το εξώδικο ή την αγωγή, αλλά τελεί υπό αναίρεση και ενέχει κίνδυνο επιστροφής χρημάτων σε περίπτωση που το δικαστήριο δεν δικαιώσει τον εργαζόμενο, εκ των υστέρων και αναδρομική μετά την τελεσίδικη δικαστική απόφαση.

Την «ταχύτητα» με την οποία θα λάβει το επίδομα ανεργίας την επιλέγει ο ίδιος ο ασφαλισμένος με ειδική Υπεύθυνη Δήλωση που συνοδεύει την αίτηση επιδότησής του.

Pappas.jpg

Μια προσπάθεια για την ενίσχυση του Τύπου ξεκινάει από την κυβέρνηση. Πρόκειται για το σχέδιο ίδρυσης Ταμείου Τύπου, το οποίο εξήγγειλε ο Νίκος Παππάς την περασμένη Πέμπτη στη διημερίδα του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΑ και είναι το πρώτο μέτρο υπέρ των εφημερίδων από την έναρξη των Μνημονίων.

Σε νέο κύκλο συζητήσεων με εκδότες και δημοσιογράφους, (τους Τεχνικούς Τύπου συνεχίζουν να τους αγνοούν επιδεικτικά),  θα αναζητηθούν τα έσοδα για τη λειτουργία του Ταμείου, με ρητή δέσμευση της κυβέρνησης ότι η παρέμβασή της θα σταματήσει με τη σύστασή του και η διαχείριση θα ανήκει στους ανθρώπους του Τύπου.

Στόχος είναι να συγκεντρωθούν έσοδα από πηγές που χρηματοδοτούσαν τις εφημερίδες, η λειτουργία των οποίων υπονομεύθηκε με την εφαρμογή των μνημονιακών μέτρων από το 2010.