Οι εξελίξεις στο χώρο των ΜΜΕ τρέχουν, εφημερίδες και περιοδικά κλείνουν, καθημερινά γίνονται απολύσεις, πολλοί συνάδελφοι είναι απλήρωτοι, άλλοι αναγκάζονται να υπογράψουν επιχειρησιακές συμβάσεις με μείωση αποδοχών και το φόβο της απόλυσης να πλανάτε καθημερινά πάνω από τα κεφάλια τους και το ασφαλιστικό μας ταμείο να βρίσκεται σε μεγάλο κίνδυνο.
Σήμερα, όσον ποτέ άλλοτε, είναι ανάγκη να συσπειρωθούμε στο Σωματείο, παρά τις αδυναμίες και την δυσκαμψία που έχει, να αφήσουμε διαμάχες, προσωπικές πικρίες  και συμφέροντα και όλοι μαζί να συμβάλλουμε ώστε να βρεθούν λύσεις στα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουμε.
Τα μέλη του Δ.Σ. πρέπει  να πάψουν να κινούνται με ανακλαστικά άλλων εποχών. Να οργανώσουν το σωματείο μας σε νέες βάσεις και να το στελεχώσουν με το απαραίτητο δυναμικό. Να αναλάβουν τις ευθύνες  τους και να καταλάβουν ότι εκλέχτηκαν για να υπηρετήσουν τον κλάδο παρευρισκόμενοι στο Σωματείο αλλά και στους χώρους εργασίας. Πρέπει να κάνουν την κρίση ευκαιρία, να πείσουν τους εργαζόμενους ότι μπορούν να τους εμπιστευτούν, ότι έχουν σχέδιο. Πρέπει να βρουν λύση  τώρα στο οξύτατο πρόβλημα των ανέργων που συνεχώς αυξάνονται. Πρέπει να κινηθούν γρήγορα και αποφασιστικά πριν είναι πολύ αργά!
Η πρωτοβουλία της διοίκησης στην εκπαίδευση ανέργων και μη συναδέλφων σε νέα προγράμματα είναι στην σωστή κατεύθυνση και πρέπει να συνεχιστεί, καθώς η τεχνολογία του ηλεκτρονικού βιβλίου εξελίσσεται με ταχύτατους ρυθμούς και δίνεται η δυνατότητα παραγωγής εντύπων σε ποικίλα formats και διάφορες πλατφόρμες, όπως και η παραγωγή multimedia περιεχομένου. Ο Τύπος αλλάζει, το παλαιό πεθαίνει και το καινούργιο που αναδύεται θα σαρώσει τα πάντα στο δρόμο του. 
Η ιστοσελίδα του σωματείου μας, στην εποχή της διαδικτυακής επανάστασης, ενώ θα έπρεπε να έχει ουσιαστικό ρόλο στην ενημέρωσή μας και παρά τις συνεχείς εκκλήσεις μας, είναι κενή περιεχομένου, ένας σκέτος πίνακας ανακοινώσεων. Προχωρήσαμε λοιπόν στη δημιουργία της texnikostypou.gr, ώστε να ενημερώνεστε άμεσα  για τα τεκταινόμενα στο χώρο μας και να επικοινωνούμε μεταξύ μας για την ανταλλαγή πληροφοριών. Μέσω του Forum έχετε τη δυνατότητα  να λύσετε τις απορίες σας σε θέματα που σας απασχολούν.
Περιμένουμε τις προτάσεις και υποδείξεις σας για την βελτίωση του περιεχομένου και ευελπιστούμε η προσπάθεια μας αυτή να συμβάλει στην αποτελεσματικότερη ενημέρωση σας.