Η κατάσταση στην Γ' Διεύθυνση του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ πάει από το κακό στο χειρότερο. Από την αρχή του χρόνου και με την ένταξη του ταμείου στον ΕΦΚΑ έχουν αλλάξει, πριν καλά καλά ενημερωθούν, τρεις διευθύνσεις, με αποτέλεσμα να υπολειτουργεί και να ταλαιπωρούνται οι ασφαλισμένοι.

Όπως μας καταγγέλλουν, αποφάσεις του Διοικητικού Πρωτοδικείου αμφησβητούνται, αιτήσεις για παράταση της ανεργίας μένουν αναπάντητες από τον Μάιο, αναπάντητα παραμένουν και άλλα κατατεθειμένα έγγραφα και ενστάσεις από τον Οκτώβριο του 2016.

Έχουμε φτάσει στο απόλυτο σημείο του παραλογισμού. Αιτήσεις συνταξιοδότησης και επικούρησης λιμνάζουν από το 2014, παρά το γεγονός ότι δικαιούνται σύνταξη με την τυπική ασφάλιση, αφού κατέβαλαν σε όλον τον ασφαλιστικό τους βίο τις αναλογούσες εισφορές.

Βεβαιώσεις τριμήνου δεν αποστέλλονται στους συνταξιούχους ούτε δημοσιεύονται στο διαδίκτυο. Τα ένσημα προ του 2002 δεν έχουν ακόμα αναρτηθεί στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες.

Η έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού είναι άλλος ένας ανασταλτικός παράγοντας, αφού στην απουσία υπαλλήλου δεν υπάρχει αντικαταστάτης.

Ελπίζουμε η κ. Πηλιχού, που ανέλαβε πρόσφατα τη διεύθυνση, να προχωρήσει σε συνεργασία με την αποχωρήσασα κ. Φλώρου, η οποία γνωρίζει πλέον πολύ καλά τα θέματα, στην άμεση επίλυση και προώθηση των εκκρεμοτήτων.

Άλλος χρόνος δεν υπάρχει. Η υπομονή των ασφαλισμένων εξαντλήθηκε.